Organist Henk de Vries is concerterend, docerend en adviserend musicus. Foto: PR
Organist Henk de Vries is concerterend, docerend en adviserend musicus. Foto: PR Foto:

Marktconcert met organist Henk de Vries en Gerrie Jonker op blokfluit

Zutphen - Op zaterdag 18 juni om 12.30 uur is er in de Walburgiskerk te Zutphen een marktconcert met organist Henk de Vries en Gerrie Jonker, blokfluit. Henk de Vries bespeelt de orgels én een zogenaamd 'Bijbelregaal'. Dit is een heel klein orgel met een speelblok dat opgeborgen kan worden in de binnenkant van de twee balgen, in dit geval een kopie van een 17e eeuws instrument.

Henk de Vries is werkzaam als concerterend, docerend en adviserend musicus. Gerrie Jonker studeerde blokfluit en Fagot aan de conservatoria van Utrecht en Zwolle. Op het programma muziek van W. Byrd tot J.S.Bach. Kerktoegang 2 euro en vrijwillige bijdragen.

Wandelconcert
Het wandelconcert op zondag 19 juni start om 16:00 uur precies in de Lutherse kerk aan de Beukerstraat waar Elske te Lindert het Lohmanorgel tot klinken brengt. Na een korte wandeling kan in de Wöhrmannhof genoten worden van de klanken van de beiaard van de Wijnhuistoren waar stadsbeiaardier Frans Haagen speelt. Tot slot laat Elske te Lindert haar kwaliteiten als organist horen op het Baderorgel. Deelname gratis, na afloop een vrijwillige bijdrage.