Eindbedrag actie voor Edukans. Foto: PR
Eindbedrag actie voor Edukans. Foto: PR Foto:

Zangeres Maan bedankt Baudartius College

Zutphen - Baudartius college heeft bijna 20.000 euro weten te verzamelen voor Edukans, een organisatie die zich inzet voor beter onderwijs en vakopleidingen in ontwikkelingslanden. Maar dit deden zij niet alleen. Totaal vijfendertig middelbare scholen hebben actie gevoerd en samen 458.854 euro ingezameld voor goed onderwijs voor jongeren in Ghana.

Het Baudartius College was een van de scholen die veel actie heeft gevoerd om het bedrag bij elkaar te krijgen én als dank een speciaal concert kreeg van Maan.
De aanleiding om voor het Baudartius college om mee te doen, kwam vanuit de leerlingen Victor Hendrikse en Dymph Beker. Zij zagen in Ghana met eigen ogen hoe hard hulp voor onderwijs nodig is. Samen met alle andere leerlingen van het Baudartius College voerden zij actie en haalden ze tot nu toe 19.649 euro op. Met de opbrengst van de nog lopende acties erbij wordt de 20.000 euro binnenkort gehaald. Een prachtig bedrag!

Zangeres Maan gaf woensdag 8 juni een speciaal concert om de actievoerders te bedanken. De Baudartius-leerlingen uit gymnasium 2 waren speciale gasten bij het concert, vanwege hun grote opbrengst bij de actiedag. Een speciale rol was er voor Micha van Vught, die in zijn eentje meer dan 600 euro ophaalde bij de sponsorloop.

Beter onderwijs Ghana
De opbrengst van de scholen wordt door Edukans besteed om het onderwijs in Ghana te verbeteren.Het onderwijs in dit land is er vaak slecht aan toe. Veel kinderen ronden de basisschool niet eens af. Meisjes stoppen vaak vroegtijdig, door uithuwelijking of tienerzwangerschappen. Door het opzetten van STER-scholen zorgt Edukans ervoor dat de scholen in Ghana ook goéde scholen zijn. Ook overtuigt Edukans ouders van de noodzaak van goed onderwijs voor hun kind.