Foto: PR
Foto: PR Foto:

Litania`s Glimlach bestaat 1 jaar

ZUTPHEN/HENGELO - Vorig jaar is het derde kringloopfiliaal van Stichting Litania geopend: Litania`s Glimlach. Op 18 juni bestaat deze kringloopwinkel een jaar. De doelstelling van de Stichting is om kinderen met een beperking te helpen aan voorzieningen welke niet of onvoldoende worden vergoed door de zorgverzekeraar of gemeente.

Het afgelopen jaar zijn er veel bruikbare spullen gebracht en hebben ze ook een innamepunt bij Horeca Jos Herfkens in Baak erbij gekregen. Onlangs is een samenwerking aangegaan met de Huisraadbank. Nu kunnen ze eigenlijk alles aannemen wat bruikbaar is, zoals wasmachines, koelkasten, bedden, banken, kasten, fietsen et cetera. Als de kringloopwinkel te veel grote spullen ontvangt, speelt zij deze door naar de Huisraadbank.

Zij werken ook met vrijwilligers en helpen mensen welke een inkomen op bijstandsniveau hebben kosteloos. Stichting Litania heeft het afgelopen jaar school de Lans in Brummen kunnen sponsoren door de natte ruimten volledig te vernieuwen en is er in Hengelo op park De Bleijke een kindervlot gekomen. De Stichting wil al haar donateurs en klanten bedanken voor hun bijdragen!


Litania`s Glimlach

De Stoven 18

Zutphen


Wandeltweedaagse Het Spijk

Eefde - Op donderdag 16 en vrijdag 17 juni vindt alweer de 18e editie van de wandeltweedaagse van Het Spijk plaats. Dit jaar grootser dan ooit want er is een samenwerking met de plaatselijke speeltuinvereniging de Luunhorst. Zij houden voor de tweede keer dit jaar hun wandelvierdaagse en sluiten de laatste twee dagen aan bij die van het Spijk. Het belooft daarom een grote bonte stoet te worden van jong en oud. Beide dagen start de stoet vanaf het Spijk en zijn de routes circa 5 kilometer. Onderweg is er een gezonde versnapering en wat te drinken. De laatste avond is de feestelijke intocht vanaf het onlangs geopende Triverseplein, naar het Spijk en wordt muzikaal omlijst door muziekvereniging Concordia Eefde. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren uit Eefde.