RAAD/HO!?! tweede in B-finale

In voorrronde aantreden tegen S&K

Zutphen - De speelsters en spelers van basketbalteam RAAD/HO!?! hebben afgelopen zaterdag op het traditionele eigen eindtoernooi voor een achttal mixed-recreantenteams dit jaar beslag gelegd op de tweede plaats in de B-poule. In sporthal De Kei werd in de voorronde eerst aangetreden tegen S&K uit Zevenaar. Het RAAD/HO!?!-team was direct goed op schot en vooral door scores van Margreeth van Amerongen, Tom Garritsen en Mees Hellinga werd de wedstrijd met ruim verschil gewonnen.

Basketiers was de tweede tegenstander. Willem Overes liet zich gelden als allround speler, maar ook hij kon niet verhinderen dat de tegenpartij met veel ervaring en het nodige geluk de winst naar zich toetrok. In de laatste wedstrijd van de voorrondes tegen het doventeam Deafjumpers verslikte RAAD/HO!?! zich in het moordende tempo van de tegenstander.

Jeroen Langeveld en Marjon van Nimwegen deden er in verdedigend opzicht alles aan om de tegenstanders in bedwang te houden, maar dat lukte maar deels. En alhoewel RAAD/HO!?! veel scoorde ging de winst tenslotte toch verdiend naar het doventeam.

In de daaropvolgende wedstrijd in de B-poule werd aangetreden tegen het nieuwe Dieren Devils. In een spannend treffen namen de gasten eerst een ruime voorsprong, maar halverwege hervond het HO!?!-team zich en stelde orde op zaken. De gelijkopgaande wedstrijd eindigde vlak voor het laatste fluitsignaal met een fraaie driepunter van Ronald Stegeman waarmee de wedstrijd werd gewonnen. In de finalewedstrijd van de B-poule werd tenslotte aangetreden tegen De Zevenaren. Ook nu hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht. Sterk verdedigen van Inge Wilms en Yoram Levy konden helaas voor RAAD/HO!?! niet verhinderen dat de gasten in de laatste vier minuten een beslissend gat sloegen van vijf punten en uiteindelijk met zeven punten verschil de wedstrijd naar zich toe trokken.

En zo eindigde RAAD/HO!?! op een nette tweede plaats, voor Dieren Devils en S&K. In de A-poule won nieuwkomer Picker Reds uit Eibergen in de finalewedstrijd van Twello en werd Basketiers derde, voor Deafjumpers.