Ook voor de leerlingen uit groep 1-2 was er dit jaar een wandelvierdaagse. Foto: PR
Ook voor de leerlingen uit groep 1-2 was er dit jaar een wandelvierdaagse. Foto: PR Foto:

Mini 4daagse op De Scheperstee

Vier dagen uur wandelen

Warnsveld - Ook voor de leerlingen uit groep 1-2 was er dit jaar een wandelvierdaagse.

Vanaf maandag 30 mei hebben zij 4 dagen een wandeling gemaakt van een uur. Elke keer ging de route door een ander deel van Warnsveld. Donderdagochtend werden de kinderen ingehaald door ouders en leerlingen van groep 3 t/m 8.

Elk kind kreeg een mooie bloem en iedereen was super trots op deze sportieve prestatie.


Streetdanceteam Mad Mixture in de prijzen

Warnsveld - Afgelopen zaterdag 4 juni deed het streetdanceteam van WSV Mad Mixture weer mee aan een voorronde van Soneo. In het Spant in Bussum streden ze om een plek in de finale van het Nederlands Kampioenschap Streetdance van Soneo op 2 oktober in Zwolle. En prompt werden ze tweede. Een prachtige plek voor het team dat deze dag onder leiding stond van Wendy van Engelen met choreografie van Joost de Klein. Een mooie prestatie van Mad Mixture!

Finale 6e divisie
Kris Zegers en Judith Knol hebben zaterdag 28 mei de finale 6e divisie in Warnsveld georganiseerd. Helaas na de warming-up moest Judith zich afmelden vanwege ziekte. Het was een spannende en gezellige wedstrijd. Kris begon heel sterk op de sprong. Hierbij behaalde ze een mooie cijfer namelijk een 13.150. Daarna naar brug. Voor het eerst tijdens een wedstrijd ging ze de borstwaartsom doen. Door alle spanning mislukte hij. Ze mocht een 11.750 erbij noteren. Dan de balk, de uitvoering ging erg goed. Door alle spanning en een verkeerde route kreeg ze een 10.250. Als laatste de lange mat. Kris had zich weer helemaal herpakt en zette een mooie en strakke oefening neer en behaalde een 13.050. Met een punten totaal van 48.200 mag ze een mooie 34e plaats noteren in groot deelnemersveld.

In de laatste wedstrijd van de regio finale 6e divisie waren Lindy van de Weide en Nine Houweling van WSV Warnsveld actief. Allereerst begonnen Lindy en Nine op sprong. Na een aantal keer inspringen was het aan Nine om de spits af te bijten. Met een 13.625 had ze de 9e cijfer. Kort daarna was het de beurt van Lindy. Zij kreeg een punten totaal van 13.650. Daarna volgde brug, Nine belandde helaas bij de afsprong op haar billen voor de rest een strakke oefening. Een 11.450 was haar beloning. En Lindy een 11.700. Op naar de balk. Lindy mocht dit keer beginnen. Ze viel van de balk na een mooie handstand en koprol. Maar toch draait ze mooi in het gemiddelde mee en behaald ze een 11.650. Daarna kwam Nine vol met zenuwen en behaalde een score van 9.850. Het laatste toestel was de vloer. Dit ging bij beide meiden heel erg goed. Lindy kreeg een score van 14.200 en Nine een 13.400. Daarmee eindigde Lindy op een 9e plaats met 51.200 punten en Nine 15e plaats met 48.325 punten. Op alle meiden zijn we erg trots! Op Facebook zijn foto's van de diverse uitreikingen te vinden.


Oranjefeest Leesten en Warken

Leesten/Warken - Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni vindt het Oranjefeest Leesten/Warken weer plaats op ' t Holtslag, Geesinkweg 2 Warnsveld.

Vrijdag 10 juni vanaf 20.00 uur vindt de Bonte avond/Talentshow plaats. Vind je het leuk om alleen, of in een groepje, een stukje zang, dans, cabaret, playback, aerobics of drummen te laten zien, doe dan mee! Muziek en geluid kan op de dag zelf aangeleverd worden via een USBstick. Opgeven gaarne voor 8 juni via info@leesten-warken.nl. Op Drift, band uit de eigen kweekvijver, zal de afterparty verzorgen. Eigen klassiekers als viefendatteg bak vol noar Boak! en zoep'n Gert-Jan, als ook nummers van bijvoorbeeld CCR zullen langs komen.

Op zaterdagmiddag zullen er op 't Holtslag weer vele leuke activiteiten zijn, zoals vogelschieten, schijfschieten, ringsteken en een buikschuifbaan. Daarna begint het vogelschieten. Mark Kappert zal zijn titel gaan prolongeren of krijgen we een nieuwe koning? Thule Vos zal haar titel verdedigen bij het jeugdvogelschieten.

Kinderfeest
Van 13.30 tot 15.30 uur zijn er vele kinderactiviteiten te doen op 't Holtslag voor alle kinderen uit Leesten en Warken tot 12 jaar. Dit jaar is het thema 'muziek', om 13.30 zullen de kinderen het koningspaar van vorig jaar met veel geluid en bombarie binnenhalen. Neem een instrument mee of iets anders waarmee je geluid kunt maken.Net als voorgaande jaren kun je je bij aankomst melden bij de ontvangstkraam voor een spelkaart. Vervolgens kun je verschillende spellen doen, zoals een trommel in elkaar knutselen, wat lekkers snoepen, een ijsje eten, springen op het springkussen of in de draaimolen! De kindermiddag is gratis voor leden van de Oranjevereniging, anders tegen een kleine vergoeding.


www.leesten-warken.nl


Ds. Arjan Plaisier spreekt over Kerk 2025

Warnsveld - Maandag 13 juni zal er om 20.00 een bijeenkomst zijn in de Martinuskerk te Warnsveld rondom KERK 2025, waarover ds. Arjan Plaisier, die acht jaar lang scriba was van de Protestantse Kerk Nederland en dit als 'testament' achterlaat, komt spreken. Kerk-zijn, wat betekent dat in deze tijd en hoe zal de kerk van de toekomst er uit zien? Dat is de vraag die deze avond centraal staat. Die vraag is ingegeven door het rapport van de landelijke kerk 'Kerk 2025: Waar een woord is, is een weg', dat onlangs naar de plaatselijke gemeentes is gestuurd. Volgens de nota moet de kerk 'back to basic'. De kerk moet niet langer krampachtig proberen een instituut in leven te houden dat al over zijn houdbaarheidsdatum heen is, maar oprecht stilstaan bij de vraag hoe we kerk zijn en hoe we kerk van de toekomst willen zijn.