Voorstelling LOS Muziektheater is heel indringend en tegelijkertijd luchtig. Foto: PR
Voorstelling LOS Muziektheater is heel indringend en tegelijkertijd luchtig. Foto: PR Foto:

Lachen om cabaretshow in
uitvaartcentrum

Zutphen - Monuta Zutphen organiseert binnenkort een activiteit. Op dinsdag 28 juni kan er gelachen worden bij een gratis cabaretshow van 19.30 tot 21.30 uur, die de dood en uitvaartwensen bespreekbaar maakt. Iedereen is van harte welkom aan de Piet Heinstraat 31 in Zutphen.

Lachen in een uitvaartcentrum ligt niet voor de hand. "Maar op die manier willen we het onderwerp de dood en uitvaartwensen bespreekbaar maken. Deze gratis cabaretvoorstelling van LOS Muziektheater is heel indringend en tegelijkertijd luchtig.

Voor deze activiteit vragen we geïnteresseerden om zich vooraf aan te melden via de zutphen@monuta.nl of door te bellen naar (0575) 512 931.

"Lieve dames, lieve heren, wilt u begraven of cremeren?" In een lekker uptempo en komisch nummer stellen de dames van LOS Muziektheater deze confronterende vraag aan het publiek. Hun cabaretshow is onderdeel van de landelijke campagne Even stilstaan bij een passend afscheid. Er zijn doldwaze sketches, zoals een huilcursus voor beginners. "Ik heb alles al geregeld. Mijn nabestaanden hoeven niets meer te doen, behalve heel hard huilen."

Ook een voorregeling komt aan bod. Maar er is ook volop aandacht voor de emotionele kant van ons vak. Zo staan de overlijdens van twee ouders centraal en wordt dit bezongen in gevoelige nummers. Dit is wat ze een kippenvelmoment noemen. "Het is echt een cabaretstuk met een lach en een traan." Het publiek dat de voorstelling al gezien heeft is positief. Met teksten als "Ik leg mijn wensen vast, want ik ben de eregast" komt de boodschap goed over. Het cabaret zet je echt aan het denken.