De Zutphense band Sour Mash speelde voor duizenden mensen op festivals. Foto: PR
De Zutphense band Sour Mash speelde voor duizenden mensen op festivals. Foto: PR Foto:

Sour Mash wil terug naar de Achterhoek

"Het leukste vinden we kleine kroegen"

Zutphen - De Zutphense band Sour Mash speelde voor duizenden mensen op festivals en voor volgepakte kroegen in het hele land. Nu wil de band terug naar de Achterhoek. Op 18 juni neemt de band deel aan de Achterhoekse Band Competitie in de DRU Cultuurfabriek in Ulft en daarmee hopen de bandleden herontdekt te worden in de eigen regio.

Door Martijn Siemes

"Als beginnend bandje ben je natuurlijk blij met elk optreden dat je maar kunt krijgen en maakt het je niet uit waar je heen moet.", zegt zanger en oprichter René Willemsen uit Warnsveld. "We hebben het hele land doorgetoerd, van Gouda tot aan Limburg. Dat is heel erg leuk, maar we willen nu toch wat vaker spelen in onze eigen buurt. Onze bedoeling is dan ook om wat meer in de Achterhoek te gaan spelen. De Achterhoekse Band Competitie is een uitgelezen mogelijkheid om ons te laat zien aan een groter publiek in onze regio. We hebben ook gemerkt dat het publiek hier in de Achterhoek meer in is gesteld op ons soort muziek." Sour Mash bestaat naast René Willemsen uit Peter Scherpenhuizen (bas), Robert Vreeman (gitaar), Adriaan de Vries (toetsen) en Tim Meurs (drums). De band is opgericht in 2008 en speelt 'Country Noir', een combinatie van Amerikaanse country, blues en rock. Stoere mannenmuziek dus en de band is dan ook vaak te vinden in rockkroegen en bij motorevenementen door het hele land.

Willemsen: "Ons grootste optreden was in Rosmalen waar we tijdens het Big Twin weekend op mochten treden voor zo'n 10.000 bezoekers, maar het leukste vinden we toch de kleine kroegen in Doetinchem of Lichtenvoorde waar iedereen op elkaar gepakt zit en waar ze onze muziek echt begrijpen."

De band is zeker geen onbekende in deze buurt, zo stond Sour Mash op vele festivals in en om Zutphen waaronder het Bevrijdingsfestival, Woodwall en Lokale Helden. De optredens zijn na te beluisteren (en te bekijken) op YouTube waar ook de officiële videoclip van de band voor het nummer 'Devil' te zien is. Op 21 augustus is Sour Mash live te aanschouwen in Warnsveld tijdens de dorpsfeesten.