De Zutphense dansers behaalden diverse successen. Foto: PR
De Zutphense dansers behaalden diverse successen. Foto: PR Foto:

Zutphense dansers kwalificeren zich voor EK in Tsjechië

Zutphen - Meerdere dansers van Dans- en Theaterschool Mars Bentum uit Zutphen hebben het afgelopen weekend prijzen gewonnen tijdens het Nederlandse kampioenschap 2016 Hiphop, Electricboogie en Breakdance in Waalwijk. De Zutphense dansers van Mars Bentum behaalden zes finaleplaatsen waarvan twee Nederlands kampioenen!

Jeftha Kuri Geluk werd Nederlands kampioen in de categorie Breakdance Adults en Jesse Brinkman in de categorie Breakdance Juniors. Dit is een geweldige prestatie. Daarnaast hebben de volgende dansers een finaleplaats weten te bemachtigen.
Jeftha Kuri Geluk behaalde twee maal een 2e plaats (zilver); Hiphop Battle Adults en Hiphop Solo Adults. Roos Bentum behaalde twee maal een 4e plaats; Hiphop Battle Adults en Hiphop team All-Star. Voor Jesse Brinkman een 5e plaats in Hiphop Solo Juniors en voor Ashley Proosten een 5e plek voor Breakdance Juniors.

Vijf dansers hebben zich gekwalificeerd om Nederland als ambassadeur te vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap Hiphop in Ostrava (Tsjechiƫ): Roos Bentum / Jeftha Kuri Geluk / Lisa Davelaar / Demi Bosch / Kalista Lamers. Voor dansers staat een EK gelijk aan Olympische Spelen.

Zutphense Fair Play schoolsportdag

Zutphen - De schoolsportdag voor de groepen 6 en 7 van het basisonderwijs wordt dit jaar gehouden op woensdag 25 mei. Dit zal weer zijn op de velden van Be Quick Zutphen (Laan naar Eme 97). De schoolsportcommissie is dankbaar dat zij ook dit jaar weer, mede door de hulp van leerlingen van het Isendoorn College, deze sportdag kan organiseren. Daarnaast helpen veel ouders, leerkrachten en familieleden met het toernooi.

De volgende basisscholen doen mee: Berkel, Bongerd, Fontein, Jan Ligthart, Kennedy, Arcade, Parel, Prins Claus, Theo Thijssen, Waaier, Walter Gillijns en Zonnewende. Het toernooi heet het Fair Play toernooi omdat sportief gedrag het hoogst in het vaandel staat. De sportiefste school krijgt de mooiste beker. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken.