Cellokwartet Gut Feelings geeft Kaarsenkroonconcert. Foto: PR
Cellokwartet Gut Feelings geeft Kaarsenkroonconcert. Foto: PR Foto:

Nieuw concertseizoen start met Kaarsenkroon- en wandelconcert

Zutphen - Met een Kaarsenkroonconcert op zaterdag 28 mei 2016 om 22:00 uur begint het nieuwe concertseizoen in de Walburgiskerk te Zutphen vorm te krijgen. Tot en met september zijn er wekelijks concerten. Een Kaarsenkroon concert is een bijzondere beleving in het koor van de Walburgiskerk onder de historische kaarsenkroon waar je kunt genieten van een mooi concert in de invallende duisternis.

Het Cellokwartet Gut Feelings bestaande uit: Jan Insinger, Frank Wakelkamp, René Berman en Marike Tuin, brengt een programma met muziek van o.a.William Byrd , Antonio Vivaldi en Johann Pachelbel.

Gut Feelings: vier musici, die hun sporen al verdiend hebben als solist en in bekende ensembles als Het Gelders Orkest, Holland Symfonia, en het Combattimento Consort. De gebruikte instrumenten vormen ook een uitdaging: de vier octaven die de cello omspant worden met een vijfde snaar (cello piccolo) nog eens uitgebreid. Voor een totaal andere klankkleur gebruikt het ensemble ook de viola da gamba, die elk van de spelers als instrument naast de cello bespeelt.
Wandelconcert
Zondag 29 mei 2016 is er een Wandelconcert in Zutphen. Het begint om 16:00 uur in de Sint Janskerk aan de Nieuwstadskerksteeg met een bespeling van het Timpe-orgel door organist Klaas Stok. Na een korte wandeling door de fraaie binnenstad van Zutphen kan in het unieke Wöhrmannhof het prachtige carillon van de Wijnhuistoren beluisterd worden.

De beiaard wordt bespeeld door emeritus stadsbeiaardier Gert Oldenbeuving. Na de mooie klanken van deze beiaard wordt de wandeling afgesloten in de Walburgiskerk. Daar bespeelt Klaas Stok – organist van de Walburgiskerk - het Baderorgel.

Deelname aan het wandelconcert is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.