F2 werd gehuldigd, zij kregen een kampioenshirt en een beker. Foto: PR
F2 werd gehuldigd, zij kregen een kampioenshirt en een beker. Foto: PR Foto:

Be Quick F2 kampioen

Zutphen - Medio januari begonnen de trainingen weer, waarbij alle spelers (op één na) weer begonnen. Op 5 maart was hun eerste wedstrijd met de nieuwe teamleiders, Said en Ramazan. Toen bleek dat niemand keeper wilde zijn, besloten zij dat elke speler om de beurt zou gaan keepen. Ook kwam er meer discipline en regelmaat van overleg tussen de teamleden.

Vanaf dat moment viel het iedereen op, zowel de spelers als de ouders dat ze met elkaar speelden om te winnen. De eerste wedstrijd werd gewonnen 6-1. De hierop volgende matches gingen ook duidelijk naar Be Quick. Er straalde veel plezier bij de jongens. Omdat enkelen ziek werden/een gebroken enkel of voet, regelden de leiders met Ruben voor een vervanging. Ook deze werd goed door het team ontvangen.

Vanaf 16 april had het team duidelijk voor ogen dat zij kampioen wilde worden zonder puntenverlies. Ook viel het op dat het team tot dan drie doelpunten tegen hadden, zonder een vaste keeper. Opvallend was de zeer sterke verdediging van Akif en Mounir, zij hadden al 40 doelpunten gemaakt. Op het middenveld met Channiël, Yassin, Thijn, Ömer en in de aanval met Batuhan en Robel. Enkele keren is Maruane ingevallen vanwege te weinig spelers. De laatste drie wedstrijden is ook Lukas begonnen en al snel was hij ook een vaste speler, die zowel kon voetballen als keepen. Vanaf het moment dat de spelers geloofden dat zij kampioen konden worden, hadden zij in vier wedstrijden 40 voor en 2 tegen.

Wedstrijd om kampioenschap
Op 7 mei wilden de jongens graag kampioen worden tijdens een thuiswedstrijd tegen Groen Wit uit Apeldoorn. Ouders en zussen van Thijn hadden spandoeken gemaakt. Er waren meerdere fans van het team gekomen met aanhang en familie om ze te aanmoedigen. Zij waren erg gespannen maar in de 3de minuut viel de spanning volledig weg. Akif gaf vanaf eigen veld een harde trap naar voren en Yassin, scoorde 1-0. Snel werd het 2-0 en 3-0 door Maruane en Batuhan.

Op een gegeven moment was onduidelijk hoeveel het stond, wel wisten de ouders dat iedereen gescoord had. De wedstrijd liep anders dan men dacht. Op het einde wist men niet hoeveel het stond, de scheidsrechter vond dat 14-0 wel goed was. F2 werd gehuldigd, zij kregen een kampioenshirt en een beker. Zij wilden graag een voorbeeld voor het andere team zijn. De spelers bedanken iedereen die ze kwam aanmoedigden.