Wielerafdeling van ETP Zutphen in de nieuwe zwart-witte wielerkleding, dankzij de sponsoren. Foto: PR
Wielerafdeling van ETP Zutphen in de nieuwe zwart-witte wielerkleding, dankzij de sponsoren. Foto: PR Foto:

Nieuwe clubkleding wielerafdeling van wielervereniging ETP Zutphen

Zutphen - Door langdurige samenwerking van wielervereniging ETP Zutphen met The Bike Store Zutphen en Kasper Vrielink Dakwerk is het de vereniging gelukt om de wielerafdeling in nieuwe clubkleding te steken.

Het kledingontwerp lijkt erg op de kleding van de tourclub van deze vereniging alleen de sponsoren verschillen. Daarmee zet de wielerclub weer een stapje verder in de harmonisatie naar een vereniging, die per 1 januari 2016 een feit is. Er rijden straks circa 420 wielerliefhebbers (jeugd en volwassenen) in de herkenbare zwart-witte wielerkleding. De leden van de vereniging dragen vanaf 13 mei deze nieuwe clubkleding tijdens wedstrijden en trainingen, zo worden in de periode 2016 t/m 2018 vele duizenden kilometers gefietst.


Be Quick herstelt zich na deceptie

Zutphen - Het verlies tegen mede-kampioenkandidaat Wolfersveen op 8 mei j.l. kwam hard aan bij Be Quick. Afgelopen maandag zette de concurrent de verwachte kroon op het werk door het onderaan bungelende Klein Dochteren met 5-0 te verslaan. Bij Be Quick was er niemand die daaraan twijfelde, ook al had een enkele optimist het nog over De Graafschap-Ajax. De uitwedstrijd tegen Westendorp gold dan ook meer als een mogelijkheid om het moraal weer op te krikken. Hoewel de hele selectie een mindere week had doorgemaakt door die uit het zicht geraakte titel, was daar afgelopen maandag op het veld weinig van te merken.

Al meteen in de eerste minuut was Dennis van Engeland dichtbij een treffer, maar in kansrijke positie schoot hij naast. Drie minuten later kopte Dirk Jan Smits uit een corner bijna raak. Be Quick verschafte zich handenvol kansen, maar de afwerking liet te wensen over. Ook Hakan Esen was na een doorbraak op links niet in staat te scoren.

Qua veldspel waren in die beginfase de ploegen wel in evenwicht, maar Be Quick was aanmerkelijk gevaarlijker. De eerste echte kans voor Westendorp liet tot de 23ste minuut op zich wachten. Meteen daarna miste van Engeland een opgelegde kans en in de rebound liet de thuisploeg een mogelijkheid onbenut. Hartverwarmend was het optreden van de 18-jarige A-junior Thijs Hurenkamp. Fysiek moet hij nog wat doorgroeien, maar zijn bravoure, snelheid en techniek zijn veelbelovend.
Nadat ook Luuk Elsman verzuimde de score te openen, leek een penalty uitkomst te bieden. Ugur Cakir werd in de zestien grof getorpedeerd. Iedereen –ook de tegenstander- was het erover eens: stafschop. Scheidsrechter Wissing wuifde de overtreding echter weg. Ook hierna kreeg Be Quick kans op kans. Zo bediende Hurenkamp Elsman op maat, maar diens keiharde afstandsschot belandde op de binnenkant van de paal. Toch moest doelman Rienus Ooms kort voor de rust met een prima redding een prachtige omhaal onschadelijk maken om zo een achterstand te voorkomen.

Tweede helft
Na de pauze veranderde er in het spelbeeld niet veel. Be Quick bleef de betere ploeg, maar deed zichzelf tekort door veelvuldig de lange bal te hanteren, waardoor rustgevend combinatiespel nauwelijks aan de orde kwam. Ook het positiespel was niet optimaal, waardoor er af en toe grote gaten tussen de linies vielen.

Die vervelende 0-0 had Jordy Tempelman kunnen veranderen, maar een aardige solo die hem alleen voor doelman William Bell bracht, rondde hij af met een te zacht schot. De keeper kon deze redden. Zoals zo vaak dit seizoen was het rendement bij het benutten van de kansen onvoldoende. Toch kwam de voorsprong er. Elsman zette in de 59ste minuut goed voor en van Engeland scoorde nu wel, 0-1. De laatste verzuimde een minuut later de geheel vrijstaande Esen te bedienen door voor eigen succes te gaan, wat niet lukte. In de 75ste minuut kwam Jillert van Berkel Elsman vervangen. Twee minuten later keurde scheidsrechter Wissing een doelpunt van van Engeland af wegens vermeend buitenspel. Dat was een onterechte beslissing. Een tikkie tegen de verhouding in kwam Westendorp hierna op gelijke hoogte. Waar doelman Ooms een voorzet van rechts verwachtte, schoot Edo Beunk de bal in de korte hoek, 1-1. In de 83ste minuut verving Ruben Schut Hurenkamp, die na een paar forse overtredingen ietwat aangeslagen was.

De slotfase kenmerkte zich door chaotische taferelen voor beide doelen. Uit een van die scrimmages voor het Westendorpse doel, waarbij de bal van voet tot voet ging was van Engeland degene die de bal over de lijn schoof, 1-2. Dat was al in blessuretijd. Schut leek hierna nog een treffer aan te tekenen, maar alleen voor de keeper treuzelde hij wat te lang waardoor een verdediger nog kon ingrijpen. Dit foutje corrigeerde hij kort daarna door op de lat te koppen, waarna de bal al draaiend alsnog in het doel ging, 1-3.

Een verdiende overwinning en een goede opmaat voor aankomende zondag 22 mei. Be Quick ontvangt om 14.30 uur Voorst in een eerste duel voor een verblijf in de vierde klas.

Opstelling
Scheidsrechter: De heer R. Wissing (Mechgelen). Be Quick: Ooms, Wubben, Cakir, Elsman (75. Van Berkel), Hurenkamp (83. Schut), Tempelman, van Engeland, Struik, Smits, Emmers, Esen.


Korfbalclinic van topkorfballer Erik Wolsink bij KVZ

Zutphen - Op woensdag 25 mei van 19.30 tot 21.30 uur zal Erik Wolsink een korfbalclinic verzorgen voor alle spelers van de A1 en de B1 van korfbalvereniging KVZ. Deze teams spelen respectievelijk in de Overgangsklasse en in de Eerste klasse.

Erik Wolsink is één van de beste korfballers aller tijden. Hij werd in 2000 tot Korfballer van de Eeuw uitgeroepen. Als speler en coach won hij meerdere Landstitels en Europacups en werd hij met Oranje twee maal Wereldkampioen. Hij werd opgenomen in het boek 'Top 500 – beste Nederlandse Sporters'.
Tot zijn 23e speelde hij bij Deetos in Dordrecht en daarna tot zijn 29e bij Oost-Arnhem. Hij werd daarna hoofdcoach van diverse Hoofdklasse Korfballeague-clubs. Na DVO, Oost-Arnhem, PKC, DOS WK en Dalto, is hij sinds seizoen 2015-2016 hoofdcoach bij LDODK.

Daarnaast verzorgt hij trainingen voor korfbalteams. Gezien de ambitie van KVZ om op nog hoger niveau te gaan spelen, is het van belang om in te investeren in de jeugdige talenten binnen de club. Deze clinic door Erik Wolsink is hiervan een mooi voorbeeld. Publiek is van harte welkom.