De prachtige monumentale beelden, die onlangs gereinigd en gerestaureerd zijn en die de tuinen een grootse allure geven. Foto: PR.
De prachtige monumentale beelden, die onlangs gereinigd en gerestaureerd zijn en die de tuinen een grootse allure geven. Foto: PR.

Ambachtelijke markt bij open tuindagen De Wildenborch

Vorden - Voor de tiende achtereenvolgende keer zullen de tuinen van Buitenplaats De Wildenborch te bezichtigen zijn tijdens de open tuinendagen op 21 en 22 mei met een ambachtelijke markt op het voorplein. Geheel in Engelse landschapsstijl is het tien hectare grote park van de Wildenborch aan de Wildenborchseweg 20 opgebouwd uit verrassende tuinkamers. Iedere tuinkamer met een eigen sfeer en kleur. De tuinen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang 6,50 euro, kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang. Parkeren is gratis. Honden worden niet in de tuin toegelaten ook niet als zij aan de lijn lopen.

Al wandelend komt de bezoeker zo langs diverse bijzondere plekken. De zichtlijnen over het water en tussen de bomen door naar het achterliggende landschap. De eeuwenoude bomen en de koele berceau, die nog door de dichter A.C.W. Staring, ooit bewoner van de Wildenborch, zijn geplant. De prachtige monumentale beelden, die onlangs gereinigd en gerestaureerd zijn en die de tuinen een grootse allure geven. De borders die het grote groene grasveld achter het huis omzomen.
Ook kinderen zullen zich vermaken langs de uitgezette route. Voor hen wordt er ieder jaar een nieuw kabouterverhaal geschreven, dat zich al lopend en zoekend ontvouwt. De ambachtelijke markt op het voorplein zal ook dit jaar weer zijn opgebouwd uit vele kleurrijke kraampjes, waar diverse producten worden aangeboden, zoals vaste en éénjarige planten, tafelkleden, hoeden, Achterhoekse wijn, biologische kaas, aardbeien, houten tuinattributen zoals duiventillen, prentenboeken van kinderboekenschrijfster Jennine Staring, huidige bewoonster van de Wildenborch. Ook zal er een kraam zijn met prenten, afkomstig van de zolders van de Wildenborch. Slenterend langs de kramen zal de bezoeker veel moois kunnen ontdekken en wellicht enige speciale aanbiedingen vinden ten goede van het tienjarige bestaan van de markt. Daarna is het goed toeven in de theeschenkerij in het Koetshuis, of buiten op het terras


www.wildenborch.nl