Bas Eggink met Sjoerd Verhoeve, die namens zijn vrouw de prijs in ontvangst nam. Foto: PR
Bas Eggink met Sjoerd Verhoeve, die namens zijn vrouw de prijs in ontvangst nam. Foto: PR Foto:

Winnaar prijsvraag Eggink Grond en Groen op Lente Fair in Medler

Zutphen - Zondag 20 maart deed mevrouw Naomi Verhoeve uit Zutphen met vele anderen mee aan de prijsvraag 'Win een hovenier voor 1 halve dag'. Hiervoor moest je het aantal paaseitjes raden die in een vaas zaten bij de stand van Eggink Grond en Groen op de Lente Fair in Medler. Het aantal dat mevrouw Verhoeve had geraden, namelijk 276, bleek het dicht bij het juiste aantal te zitten. Totaal zaten er 273 eitjes in de vaas. Bas Eggink, eigenaar van Eggink Grond en Groen (hovenier, boomverzorging en bestratingsbedrijf uit Halle) kwam speciaal langs om mevrouw Verhoeve de prijs te overhandigen. Haar man Sjoerd Verhoeve nam namens haar de prijs in ontvangst. Meer informatie over Eggink Grond en Groen, zie de website: www.egginkgrondengroen.nl


Juwelenhistoricus Martijn Akkerman te gast in Gorssel

Gorssel - Op woensdag 25 mei schetst Akkerman in vogelvlucht een beeld hoe juwelen zich de afgelopen tweehonderd jaar hebben gedragen in het modebeeld. Verder vertelt hij over recente gebeurtenissen, zoals spectaculaire veilingopbrengsten en juwelen op grote evenementen als de TEFAF en kunstbeurzen als BRAFA en Keulen, waar hij als keurmeester optreedt. Ook juwelen van filmsterren en koningshuizen passeren de revue. Velen kennen Martijn Akkerman van de TV programma's Tussen Kunst&Kitsch en Blauw Bloed. Hij is een enthousiast verteller over de rol die juwelen in 'emotioneel' en materieel opzicht hebben gespeeld. Eind jaren zestig raakte hij gefascineerd door de Art Nouveau sieraden. Ontwerpers als René Lalique en Philippe Wolfers stelden het ontwerp op de eerste plaats en niet het materiaal. Er werden bijvoorbeeld bijoux ontworpen door goudpaillons te versmelten in email, waardoor het een stoffig glinster effect krijgt. Elisabeth Taylor bezat een vlinderbroche van vensteremail, een bijzondere techniek met glas-in-lood-effect.

De lezing vindt plaats in zaal Residentie de Roskam achter Restaurant Loetje en begint om 20.00 uur. Introducés en belangstellenden zijn welkom.