Anne Kerkhoven en Martine Demkes. Foto: PR
Anne Kerkhoven en Martine Demkes. Foto: PR Foto:

Zomerbridge T.O.P

Zutphen - Ook dit jaar organiseert bridgeclub T.O.P. de mogelijkheid om in de zomer, buiten het gebruikelijke speelseizoen, te bridgen. Op de donderdag avonden van 19 mei t/m 25 augustus kan er in de vestiging van Perspectief, Waterkracht, aan de Ruys de Beerenbrouckstraat 106, gespeeld worden. Ieder die kan bridgen en/of zich daarin wil bekwamen, is welkom. Leden maar ook anderen, als bridgepaar of als eenling. U hoeft zich niet vooraf aan te melden, u komt gewoon. Er wordt gespeeld van 19.30 tot 22.30 uur. Vooraf, tussen 19.15 en 19.30 wordt een indeling gemaakt, wie speelt met wie.


Esther Stam wint zilver op het EK judo

Zutphen/Kazan - Op het EK judo in Kazan (Rusland) heeft Esther Stam een geweldige prestatie neergezet door er met het zilver vandoor te gaan. Uitkomend voor Georgie, maar nog regelmatig te vinden op de judomat bij Stichting Judo Zutphen, drong ze na winst op Taemans, Vargas-Koch, Gercsak en Posvite door tot de finale. In deze finale moest ze het afleggen tegen Emane. Een zeer knappe prestatie van Stam, die niet helemaal fit op de mat verscheen. Een grote stap richting de Olympische Spelen in Rio dit jaar.


Spelers AZC1 bereiken een mijlpaal

Zutphen - Voorafgaand aan de wedstrijd tegen ATC'69 werden Remy Havenaar, Sean Galdermans, Kemal Koycu en Frank Buurmeijer door de voorzitter toegesproken vanwege het bereiken van een mijlpaal in het eerste elftal van AZC. Zij werden in het zonnetje gezet vanwege het feit dat ze meer dan 100 wedstrijden in het eerste hebben gespeeld. Frank Buurmeier, aanvoerder van het eerste, speelde afgelopen zondag zelfs zijn 352e wedstrijd. AZC is erg trots op deze spelers en hoopt nog lang van ze te kunnen genieten. Meer info op www.azczutphen.nl


Wederom goud voor Martine Demkes

Zutphen - Het is Martine Demkes opnieuw gelukt om Nederlands kampioen te worden, dit keer op het NK studenten in Nijmegen. In oktober won de judoka van Stichting Judo Zutphen al het goud op de NK senioren en nu mocht zij wederom met het goud naar Zutphen terugkeren. Anne Kerkhoven wist tot de finale door te dringen maar moest na een hele spannende strijd genoegen nemen met het zilver.


Be Quick verspeelt titel

Zutphen - Afgelopen zondag 8 mei duidden prachtig weer, spandoeken en andere versieringen op een feestelijke middag bij de Be Quick-accommodatie. Helaas ging de zo vurig gehoopte titel nu zonder enige twijfel naar directe concurrent Wolfersveen, dat 15 mei de laatste competitiewedstrijd tegen hekkensluiter Klein Dochteren aantreedt. Wat rest is de hoop op een succes in de nacompetitie. Promotie kan daardoor alsnog bewerkstelligd worden.

Over de wedstrijd zelf valt qua kwaliteit niet al te veel te melden. Beide ploegen hadden last van de spanning, hoewel de offensieve bedoelingen aan beide kanten wel duidelijk waren. Wolfersveen slaagde er meer in dat te demonstreren en speelde ook meer op de helft van Be Quick. De thuisploeg hanteerde veelvuldig de lange bal en schoot daar weinig mee op. Het eerste gevaar van Be Quick kwam pas na een minuut of twintig. Een kwartier later was Jordy Tempelman dicht bij een treffer, maar de hoek waaruit hij wilde scoren was te scherp. Ondertussen was de balans nog steeds in Wolfersveen's voordeel. De ploeg acteerde feller, daar waar Be Quick grossierde in slordigheden. Kort voor de pauze werd Sinan Albayrak gewisseld. De speler had enige overtredingen op zijn conto staan. Hakan Esen kwam hem vervangen. Op slag van rust was Tempelman kansrijk, maar ook dit keer was de hoek te moeilijk. Het begin van de tweede helft was door een aantal blessurebehandelingen behoorlijk onrustig en rommelig. Be Quick speelde nu beter en drukte de gasten terug in hun defensie. Esen was nu ook dicht bij een doelpunt, maar hij schoot in het zijnet. Halverwege het tweede bedrijf was er een fase dat een doelpunt voor de thuisploeg in de lucht hing. Aan de andere kant was het Wolfersveen dat het doel in de 74ste minuut op een haar na miste. Toch was het eigenlijk alleen nog maar verdedigen wat ze deden. Acht minuten voor tijd sloeg het noodlot toe. Arbiter Kemperman uit Gaanderen zag een vermeende handsbal van Marcel Struik in de zestien. Aanvankelijk negeerde hij dit, maar seconden later ging de bal toch op de stip. Jori Groot Wassink benutte de penalty, 0-1. De klap werd nog groter toen Rick Hofman vrij baan kreeg en de 0-2 aantekende. Be Quick stuurde nu iedereen naar voren en dat had via Esen nog succes, 1-2. In blessuretijd stopte Rienus Ooms een bal maar half en daar profiteerde Daan Schnitzler van, 1-3.

Scheidsrechter: De heer R. Kemperman (Gaanderen). Be Quick: Ooms, Wubben, Schut (82. Emmers), Elsman, Becks, Tempelman, van Engeland, van der Gouw, Struik (83. Cakir), Smits, Albayrak (42. Esen).