Henk mulder, Cecile aan de Stegge, Hein Smeerdijk en Marianne van Bork bij het monument op Vak D. Foto: PR
Henk mulder, Cecile aan de Stegge, Hein Smeerdijk en Marianne van Bork bij het monument op Vak D. Foto: PR Foto:

Grote belangstelling bij onthulling
gedenksteen begraafplaats

Warnsveld - Woensdagmiddag 4 mei werd onder grote belangstelling een, door beeldhouwer Hein Smeerdijk ontworpen, bijzondere gedenksteen onthuld op de begraafplaats in Warnsveld. Hiermee wordt de herinnering levend gehouden aan de patiënten die als een vergeten groep oorlogsslachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog op het Groot Graffel het leven lieten. Zij overleden vooral als gevolg van ontberingen, ziekten en slechte hygiënische toestanden. Bij deze indrukwekkende plechtigheid waren ook nabestaanden vanuit het westen van het land toen geëvacueerde patiënten aanwezig.


Openbare vergadering Dorpsraad

Warnsveld - Dinsdag 24 mei houdt de Dorpsraad Warnsveld een openbare vergadering in 't Warnshuus, Dreiumme 43 te Warnsveld. Aanvang: 20.00 uur. Agenda: 1.Opening en welkom, 2.Ingekomen berichten en mededelingen, 3.Spreekrecht voor het publiek, 4.Mededelingen van de zijde van de gemeente, 5.Verslag vergadering 8 maart 2016, 6.Informatie door de clusters uit de Dorpsraad (a.Buitengebied; b.Evenementen en Festiviteiten; c.Kunst en Cultuur; d.Sport; e.Jongeren; f.Senioren; g.Wijken en Buurten; h.Scholen; i.Comitè Herdenkingen en j.Projectgroep Buurtpreventie.), 7.Financiën en eventuele subsidieaanvragen en 8.Rondvraag en sluiting. Belangstellenden zijn van harte welkom!


Warnsveldse ouderen welkom bij 'Koffie met kletskoppen'

Warnsveld - Op donderdag 19 mei staan de deuren van Warnsstaete open voor Warnsveldse ouderen. Van 14.30 uur tot 16.30 uur zijn zij van harte welkom bij de Koffie met kletskoppen. Hierbij staat ontmoeting met andere senioren uit Warnsveld centraal. Koffie met kletskoppen vindt elke eerste maandag en de derde donderdag van de maand plaats, in Warnsstaete aan de Oranjelaan 11 in Warnsveld. Koffie met kletskoppen is een initiatief van de projectgroep 'Warnsvelders ontmoeten elkaar'. In deze projectgroep werken vrijwilligers en diverse organisaties samen die actief zijn rondom ouderenzorg, waaronder Dorpsraad Warnsveld, Woningbedrijf Warnsveld, Zorg-wooncentrum den Bouw, Perspectief Zutphen, Tuys Service & Gemak en Huisartsenpraktijk Warnsveld.


Vrouwenbeweging Passage Warnsveld-Dorp

Warnsveld - Donderdag 19 mei hebben we de laatste ledenavond van het seizoen. De heer T. Reith komt vertellen over 'Het wad komt naar u toe'. Vrouwen die belangstelling hebben voor Passage of voor deze avond zijn van harte welkom. De avond begint om 19.45 uur in de Eekschuur.


Oproep bankstellenrace en lichtlint

Warnsveld - Tijdens de Roparun wordt de eerste bankstellenrace gehouden voor het goede doel. Vanaf 20.00 uur kunnen teams het parcour rond de Martinuskerk afleggen. Deelname kan als team van vier personen. Twee mensen nemen plaats op de bank en twee duwen het versierde bankstel. Kosten van deelname zijn 2,50 euro per persoon. Bankstellen kunnen zelf geleverd worden of gekocht bij brocanterie De Distel aan de Rijksstraatweg voor een tientje. Het bankstel mag u zelf versieren en natuurlijk van wielen voorzien. Het parcours met hindernissen is om de Martinuskerk. Aanmelden en opstellen is aan het Bonendaal. Er zijn verschillende prijzen te winnen, zoals de snelste, de origineelste en natuurlijk de pechprijs. De opbrengst gaat naar de Roparun. Voorinschrijving kan bij De Distel of bij Hans Bosveld. Stichting Gondelvaart doet nogmaals een oproep om enkele euro's te deponeren bij Blokker op de Dreiumme, waarmee de waxinelichtjes gekocht kunnen worden voor het lichtlint tijdens de Roparun. Schone potjes kunt u nog steeds inleveren bij het Warnshuus.


Christelijke vrouwenvereniging Triangel Warnsveld

Warnsveld - Donderdag 19 mei komt het koor Songs voor All voor de dames optreden, de leden komen uit verschillende plaatsen van de Achterhoek. Zij zullen de dames vermaken met een gevarieerd programma. De avond begint om 19.45 uur in de Triangel te Leesten.


WMK geeft Lenteconcert

Warnsveld - Op zondagmiddag 22 mei brengt het Warnsvelds Mannenkoor, dat inmiddels 54 jaar bestaat, het 'Lenteconcert: De Vrouw' in de Buitensociëteit van de Zutphense Hanzehof. Aan het concert verleent sopraan Elske te Lindert verleent haar medewerking. Het Warnsvelds Mannenkoor wordt geleid door dirigent Emile Engel en begeleid door sterpianist Evert Jan de Groot. De ruim veertig goed op elkaar afgestemde mannenstemmen brengen een repertoire met stevige nummers, maar voelen zich ook thuis in meer romantische sferen. De kaarten voor dit concert kosten 15 euro per stuk en zijn te koop bij de leden van het koor en bij Boek & Co in Warnsveld.