V.l.n.r.: Gert Brinkhorst (de Omarming), Gilbert Beijer (Monuta), Ingeborg Veltkamp en haar drie kinderen. Foto: Alize Hillebrink
V.l.n.r.: Gert Brinkhorst (de Omarming), Gilbert Beijer (Monuta), Ingeborg Veltkamp en haar drie kinderen. Foto: Alize Hillebrink Foto:

Uitvaartverzorger Monuta vervult langgekoesterde wens

Ingeborg Veltkamp: 'Een kostbaar geschenk'

Door Alize Hillebrink

Zutphen - 'Mijn liefste wens is een plek mijn kinderen en mij en om mijn man te herdenken'. Voor Ingeborg Veltkamp (48) was dit een langgekoesterde droom en zij stopte haar wens in een speciale Wensbox. Uitvaartverzorger Gilbert Beijer van Monuta en Gert Brinkhorst van de Omarming lieten haar wens in vervulling gaan. Afgelopen vrijdag is in bijzijn van Ingeborg en haar kinderen de gedenkplaat onthuld.

"Nadat drie jaar geleden van de ene op de andere dag mijn man Martin plotseling overleed, had ik financieel geen mogelijkheid om hem een gedenkplek te geven," vertelt Ingeborg aan de keukentafel in haar woning. "Mijn kinderen zijn acht, twaalf en vijftien jaar. Martin is de vader van mijn jongste kind en voor de andere twee was hij als een vader. Dat hij er niet meer is betekent een groot gemis, maar dat we ook geen plek hebben om naar toe te gaan maakt het verdriet er niet makkelijker op." In de krant las Ingeborg een oproep voor het invullen van je wens. "Ik doe nooit zoiets, maar toen ik het zag wist ik het meteen; het kwam uit mijn tenen en vloeide uit mijn pen: ik wilde een plekje voor Martin." Een week later was het zover: de kerstmarkt van de Ondernemersvereniging Spittaalstraat. "Het briefje zat al die tijd in mijn portemonnee als een kostbaar geschenk." Samen met haar jongste zoon deponeerde Ingeborg de wens in de speciale Wensbox van Monuta. "Het was alsof ik eindelijk de kans kreeg om het af te maken. Als eerbetoon aan Martin."

Een week later belde Gilbert van Monuta. "Ik kreeg direct een brok in mijn keel." Gilbert: "We vonden het de mooiste wens die er bij zat en wilden het graag voor Ingeborg en haar kinderen realiseren." Ingeborg: "Toen ik het hoorde daalde er een rust in mij neer, alsof het zo moest zijn. Nu is het toch nog afgerond."