Loco burgemeester Patricia Withagen opende tevens de tweede werpkooi tijdens de officiële opening van het kampioenschap. Foto: PR
Loco burgemeester Patricia Withagen opende tevens de tweede werpkooi tijdens de officiële opening van het kampioenschap. Foto: PR Foto:

Driemaal goud voor Zutphense op NK Werpen voor Masters

Zutphen - Afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap Werpen voor Masters plaats. Op de drie onderdelen kogelslingeren, gewichtwerpen en werp-vijfkamp zijn ongeveer 70 medailles uitgereikt. Onze Zutphense atlete Monica Kindervater heeft in alle drie onderdelen goud gehaald in haar leeftijdscategorie. Loco burgemeester Patricia Withagen heeft ook de tweede werpkooi geopend tijdens de officiële opening van het kampioenschap.

Met bijna 90 deelnemers van 47 verenigingen en ongeveer 70 medailles is het Nationaal Kampioenschap succesvol afgesloten. Het uiteindelijk zelfs mooi weer droeg zeer bij aan de goede sfeer.

Bij de officiële opening door locoburgemeester Patricia Withagen is de speciaal voor evenementen als dit geplaatste tweede werpkooi ook geopend. In nauwe samenwerking met de gemeente, de Atletiekunie is deze kooi toegevoegd aan de accommodatie. Voor de relatief hoog percentage jeugdleden van de club heeft dit ook een toegevoegde waarde. Tevens wil de atletiekclub in de komende jaren meer nationale kampioenschappen organiseren.

Op veel onderdelen zijn medailles uitgedeeld. Tiny Hellendoorn van Isala '96 heeft een nationaal record gehaald op de werp-vijfkamp voor vrouwen boven de 60 met 4488 punten, slechts enkele tientallen punten verwijderd van een wereldrecord! Zij heeft tevens op het onderdeel kogelstoten het nationaal record verbroken met een afstand van 11,77 meter. Er sneuvelde ook bij de heren een nationaal record, namelijk dat bij het gewichtwerpen voor mannen boven de 40 jaar. Martin Wijnands van AAC wierp het gewicht van 15,88 kilo zelfs 15,46 meter ver.

Een andere winnares is Monica Kindervater van Hanzesport zelf, die drie gouden medailles won in haar categorie, vrouwen boven de 45 jaar. Zij was niet de enige, ook Annie van Anholt won drie keer in haar categorie, vrouwen boven 65 jaar. Tot slot is het het vermelden waard dat Jan Smit, 84 jaar oud, alle onderdelen succesvol volbracht, maar geen limiet haalde. Ondanks zijn prestatie geen medaille.

In een uiterst vriendelijke sfeer is sportief tegen elkaar, limieten en records gestreden. De deelnemers gingen zeer tevreden huiswaarts.
Alle uitslagen zijn te vinden op de website.


www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/5325/


Beladen thuiswedstrijd van FC Zutphen tegen kampioenskandidaat VV Nunspeet

Zutphen - Komende zaterdag 7 mei speelt FC Zutphen om 14.30 uur het beladen duel tegen koploper en belangrijkste kampioenskandidaat Nunspeet. Nunspeet heeft van de vier kampioenskandidaten het gunstigste programma, met de uitwedstrijd tegen FC Zutphen en de thuiswedstrijd tegen het in uitwedstrijden niet al te sterke KHC voor de boeg. Zaterdag kan de ploeg uit Nunspeet al kampioen worden in Zutphen, als men zelf wint, en als Go Ahead Kampen, dat 3 punten achter staat, puntenverlies lijdt in Vroomshoop, dat nog niet veilig is.

Ook FC Zutphen heeft nog 1 punt nodig om zich direct veilig te spelen. Het duel is des te meer beladen, omdat beide ploegen vorig seizoen in de laatste wedstrijd tegen elkaar aan traden. FC Zutphen had ook toen de punten hard nodig om nacompetitie te ontlopen. Na een goed gespeelde wedstrijd en een enorme kans op 1-3 voor de Zutphenaren vlak voor tijd, ging het in de blessuretijd helemaal mis. Nunspeet doelpuntte twee keer, waarna FC Zutphen zelfs een beslissingswedstrijd om directe degradatie moest spelen. Aan dit horror scenario zal een FC Zutphen supporter niet graag willen terug denken.

Nunspeet ging aan het begin van de competitie voor een periodekampioenschap, maar door een serie van 9 achtereenvolgende overwinningen heeft de ploeg de 3e periode al binnen en heeft het ook de koppositie gepakt. Het zal dan ook voor FC Zutphen een zeer zware dobber worden. In de thuiswedstrijd, enkele maanden geleden, was FC Zutphen kansloos en leed men de grootste nederlaag in dit seizoen namelijk met 4-0.

Wil FC Zutphen een kans maken, dan zal er vanaf het allereerste fluitsignaal, volop strijd moeten worden geleverd. Daar ontbrak het zoals, Edilson Coelho afgelopen zaterdag terecht op merkte, in de wedstrijd tegen WVF aan. Het team zal zich dat tegen Nunspeet niet kunnen veroorloven. Men zal de vorm van de eerste helft tegen SDVB moeten hebben, om er een echte wedstrijd van te maken. En dat dit mogelijk is, hebben de jongens aangetoond. Er zal een hecht team moeten staan, dat niet bij de eerste de beste tegenslag tegen elkaar loopt te mopperen. Maar men zal de talenten die alle spelers hebben, maar wel op verschillende onderdelen, volop moeten benutten.

Het team van FC Zutphen heeft op dit moment gelukkig de meeste blessures, op enkele langdurig geblesseerden na, wel gehad. Ook Noe Bokila zal na zijn schorsing, vorige week, weer terug zijn. Ook van Tom de Haan en Jelle Macare, die zaterdag op de bank begonnen, mogen we veronderstellen, dat ze fit zijn.

Er is daardoor volop keuze voor de technische staf wie het basis team gaat vormen. Het moet voor de jongens van FC Zutphen een geweldige motivatie zijn, om deze wedstrijd op het eigen sportpark 't Meijerink te spelen. Er zal ongetwijfeld veel publiek uit Nunspeet komen, waar men zich al kan opgeven voor de diverse supportersbussen. Maar ook vanuit onze eigen supporters, aangevoerd door de red orange army, zal er veel belangstelling zijn. Het is wellicht de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

Alle wedstrijden beginnen zaterdag om 14.30 uur op sportpark 't Meijerink.