Selectie Budo Kai Tora Tora. Foto: PR
Selectie Budo Kai Tora Tora. Foto: PR Foto:

Wedstrijdselectie Budo Kai Tora Tora Zutphen

Zutphen - Budo Kai Tora Tora is in 1995 een Kyokushin karate vereniging geworden. Hiervoor bestond de vereniging als sportschool onder de naam Tora Tora en werd geleid door Sensei Lumalessil. Budo Kai Tora Tora kent dus al een lange geschiedenis. Natuurlijk is er het een en ander verandert in de loop der tijd.

Sinds 2011 verzorgt Shihan Aloys te Braake in nauwe samenwerking met het kader bestaande uit Joris van Cuijk, Han Mooiman, Ronald van den Broek, Stephan Nijenhuis en Michael Troka, de trainingen van BKTT. De vereniging telt al bijna 100 leden. BKTT heeft, naast de te volgen weg, de focus op weerbaarheid. Met weerbaarheid wordt bedoeld dat de leden voor zichzelf durven op te komen, met respect voor de ander. Dit gaat spelenderwijs, voor de allerjongste (5 jaar – 12 jaar), uitgebouwd tot de meer serieuze vorm en aanpak voor de junioren en senioren.

Budo Kai Tora Tora heeft in de afgelopen jaren behoorlijk geïnvesteerd in extra trainingen en middelen om potentiële wedstrijdvechters klaar te stomen voor toernooien, en heeft daarnaast frequent deelgenomen aan internationale en nationale toernooien en hebben hierbij menige bekers in de wacht gesleept.

Uit de prijswinnaars van de afgelopen jaren heeft BKTT 9 vechters geselecteerd, die vanwege hun leeftijd (minimaal 14 jaar), tomeloze inzet en de daarbij geleverde prestatie, uitverkorenen zijn. BKTT gaat met deze groep geselecteerden, de komende jaren intensief aan de slag, om hen nog beter voor te bereiden op (toekomstige) internationale en nationale wedstrijden. De jeugd kent geen selectie, maar is een kweekvijver voor de toekomst. Dank gaat uit naar de sponsoren, die ervoor gezorgd hebben dat de selectie uniform gekleed naar toernooien gaat. De wedstrijdselectie wordt gesponsord door: Houx sport Zutphen, Cardia Sports, MT Schilderwerken, Moos Schilderwerken, Stukadoorsbedrijf Vranken, Autobedrijf Schoolderman, Wildkamp – Techniek voor professionals Filiaal Zutphen en Hartemink Tegelwerken. Voor toernooi ervaringen en resultaten, zie deze krant, de website of de Facebookpagina Budo Kai Tora Tora.


www.bktt.nl


Viscursus jeugd bij 'Ons Belang'

Zutphen - De jeugdcommissie van Hengelaarsvereniging "Ons Belang" uit Zutphen organiseert weer een gratis viscursus voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar om hen kennis te laten maken met de hengelsport. Lid zijn van de vereniging is niet nodig. De kinderen hoeven voor deelname géén lid te zijn van de vereniging. De cursus vindt plaats op woensdagavond 18 mei van 18.30 uur t/m 20.00 uur en 25 mei van 18.30 uur t/m 20.00 uur in het clublokaal van de Zutphense IJsvereniging aan de Leeuweriklaan 31-37. Als de kinderen een eigen hengel hebben (vaste hengel, geen werphengel) dan kunnen ze deze meebrengen (niet vereist). De cursus vindt doorgang vanaf 10 aanmeldingen. Er kunnen maximaal 30 kinderen deelnemen aan deze cursus. Opgeven kan bij Peter van der Kolk, telefoon: 06 53227503.