Er werden volop suikerspinnen gedraaid. Foto's: Ineke Hissink
Er werden volop suikerspinnen gedraaid. Foto's: Ineke Hissink Foto:

Weergoden gunnen Warnsveld een
fantastische Koningsdag 2016

Warnsveld - Naast blijdschap, opluchting feestvreugde, en kindergeluk zal de Koningsdag 2016 in Warnsveld de boeken ingaan als de Koningsdag van " Wat hebben we een geluk met het weer gehad". Koningsdag Warnsveld was ook dit jaar weer een groot succes met vele duizenden bezoekers, vele deelnemers aan de kleedjesmarkt, het Vogelschieten en alle andere activiteiten. Natuurlijk was het aantal bezoekers en deelnemende kleedjes minder dan in voorgaande jaren maar het was de gehele dag meer dan gezellig druk.

De deelnemers aan de kleedjesmarkt verkochten goed en konden na afloop voldaan naar huis. De dag is vlekkeloos verlopen en gelukkig hoefde de organisatie geen noodmaatregelen te nemen. Afgezien van een paar kleine buitjes verdeeld over de dag is het feest gelukkig niet verregend. Jammer is het alleen dat onbekenden het noodzakelijk vonden om de schaftkeet, welke als onderkomen voor de verkeerregelaars/ parkeerwachters diende, in de nacht van dinsdag op woensdag met grof geweld open te breken.

Op een ieder jaar zeer uitdagende begroting zijn dit kosten die de Oranjevereniging feitelijk niet kan dragen. De vele vrijwilligers, leden en de sponsoren in geld en natura waaronder de ter beschikking gestelde schaftkeet, maken het mogelijk om dit feest in de huidige opzet te realiseren. Op dit moment is de omvang van de schadepost nog niet bekend. En mochten de dader(s) dit lezen dan hoopt de Oranjevereniging dat zij zo sportief zijn om zich te melden en de gemaakte schade te vergoeden.

Koningsdag verliep verder goed voor het gedeelte vogelschieten bij de Pauw. Het eerste schot werd afgevuurd door de Locoburgemeester van Zutphen, Wethouder mevrouw Coby Pennings. Het laden van de geweren gebeurde door leden van Warnsveldse Schietsvereniging De Graafschap. Na 150 schoten was de houten vogel wederom in stukken naar beneden gehaald en gingen de winnaars van de romp en de onderdelen die zij eraf schoten verder met feestvieren op het terras en in de zaal.

Leerlingen Maatschappelijke Stage Baudartius College hielpen bij het vogelschieten voor de jeugd, het schminken en suikerspin draaien. Voor deze lekkernij stond de hele dag een lange wachtrij! Samenvattend kan de organisatie concluderen dat er wederom sprake was van een succesvolle editie van de Koningsdag in Warnsveld. Een evenement dat inmiddels niet meer weg te denken valt. De Oranjevereniging Warnsveld en de werkgroep Kleedjesmarkt zullen dan ook weer met bijzonder veel plezier de 2017 editie gaan organiseren.

Voor vragen of opmerkingen over dit artikel kunt u contact opnemen met : Bestuurslid Henk-Jan Hulleman via hj.hulleman@hetnet.nl of 06-51299902

Volop bezoekers op de kleedjesmarkt.