De met een lintje onderscheiden heren Addink, Maalderink, Nijenhuis en Donker met burgemeester Besselink. Foto: Alice Rouwhorst
De met een lintje onderscheiden heren Addink, Maalderink, Nijenhuis en Donker met burgemeester Besselink. Foto: Alice Rouwhorst

Vier actieve vrijwilligers onderscheiden met een lintje

BRONCKHORST – Dinsdag 26 april worden traditiegetrouw mensen beloond met een koninklijke onderscheiding voor hun inzet in en voor de maatschappij. Net als elders in het land werden in de gemeente Bronckhorst inwoners met een smoes de deur uitgelokt.

Door Alice Rouwhorst

Dit overkwam de heer Henk Donker uit Hengelo, de heren Henk Maalderink en Jan Willem Addink uit Hummelo en de heer Gerrit Nijenhuis uit Warnsveld. Zo rond de klok van half elf, betraden de heren samen met burgemeester Marianne Besselink de raadszaal, waar familie en vrienden hen met applaus begroetten. "Welkom allen bij de lintjesregen 2016", begint burgemeester Besselink. "Eén keer per jaar op Lintjesdag behaagt het Zijne Majesteit om mensen die zich inspannen voor de samenleving te onderscheiden met een lintje. Het uitblinken in uw dagelijkse werk en daarnaast in heel veel vrijwilligerswerk is wat u, heren, gemeen heeft en daarvoor wordt u vandaag in het zonnetje gezet."
Allereerst kreeg de heer Addink zijn onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt. Daarna nodigt de burgemeester de heer Donker uit om zijn koninklijke onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, in ontvangst te nemen. Ook de heer Maalderink krijgt deze onderscheiding uitgereikt. De laatste heer in het gezelschap is de heer Nijenhuis uit Warnsveld. "U bent dan wel geen inwoner van deze gemeente, maar u bent er wel geboren en u bent nog steeds zeer betrokken bij en actief als vrijwilliger in uw geboorteplaats Vorden. Dat heeft de gemeente doen besluiten u vandaag hier te onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau", legt ze uit. "U bent op het moment voorzitter van de Harmonie Vorden, waarbij u naast uw bestuurlijke kwaliteiten ook muzikaliteit aan de dag legt. Eerst als trompettist en nu als bassist." Daarnaast is de heer Nijenhuis jaren penningmeester geweest van het Kulturhus en de ijsvereniging Vorden. Op de vraag wat hij van deze onderscheiding vindt, antwoordt hij: "Ik was zeer verrast en voel me heel vereerd." Waarop hij er direct aan toevoegt: "Maar ik doe het niet alleen. Er zijn zoveel mensen die iets doen."