Finale van groep 7 en 8. Foto: PR
Finale van groep 7 en 8. Foto: PR Foto:

Winnaars Schoolkorfbal 2016 Lea Dasberg 6 en Theo Thijssen 1

Zutphen - Op woensdag 20 april werd op de zonovergoten sportaccommodatie van korfbalvereniging KVZ het jaarlijkse schoolkorfbal toernooi gespeeld. Niet alleen het weer, maar ook de sfeer was erg goed. Er deden in totaal 55 ploegen mee van 12 basisscholen uit Zutphen en Warnsveld.

Aan het eind van de middag reikte sportwethouder Coby Pennings de prijzen uit. Na spannende finalewedstrijden eindigde bij de ploegen uit groep 5 en 6 Fontein 6 als 4e, Zonnewende 4 als 3e, Fontein 3 als 2e en werd Lea Dasberg 6 kampioen. Bij de ploegen uit groep 7 en 8 eindigde De Waaier 2 als 4e, Wegwijzer 1 als 3e, Achtsprong 4 als 2e en werd Theo Thijssen 1 kampioen. Misschien nog wel belangrijker dan winnen is het sportief met elkaar omgaan. De sportiviteitsprijs, door KVZ de Chris Fokken Bokaal genoemd, werd dit jaar uitgereikt aan Plotter 4.


Baudartius College bij City Hanzeloop

Zutphen - Op 22 mei zullen een groot aantal leerlingen en docenten van het Baudartius College deelnemen aan de City Hanzeloop.

De sportlijn biedt naast 'gewone' lessen iets extra's, namelijk meer bewegen en leren over bewegen. De deelnemers van de school zijn herkenbaar aan het blauwe shirt. Kortom, tijdens de City Hanzeloop laat het Baudartius College zich goed zien. Mogelijk een goed voorbeeld voor andere scholen. Inschrijven kan nog via de website.


www.hanzesport.nl

Finale groep 5 en 6. Foto: PR