Leden v.v. AZC ruimen zwerfvuil op. Foto: PR
Leden v.v. AZC ruimen zwerfvuil op. Foto: PR Foto:

Schoonmaakdag Industrieterrein De Mars

Zutphen - In samenwerking met McDonald's, Cinemajestic (sponsoren van de vereniging) en de gemeente Zutphen heeft de C-jeugd van de voetbalvereniging AZC uit Zutphen zich ingezet om zwerfafval op het Industrieterrein de Mars op te ruimen. Geïnitieerd door McDonald's hebben ongeveer 30 spelers en leiders vele plastic zakken met zwerfafval ingezameld. Zij werden hiervoor door McDonald's beloond met eten en drinken en door Cinemajestic met een bioscoopbon. De gemeente Zutphen stelde materialen beschikbaar om het afval op te ruimen.


Nederlands Kampioenschap
werpen voor Masters

Zutphen - De Atletiekunie organiseert samen met Atletiekvereniging Hanzesport het Nederlands Kampioenschap werpen voor Masters.

Aankomend weekeinde, 30 april en 1 mei, wordt dit kampioenschap gehouden op de atletiekbaan in Zutphen. 91 atleten boven de 35 jaar bestrijden elkaar op de onderdelen gewichtwerpen, kogelslingeren en de werpvijfkamp. Deze laatste bestaat uit kogelslingeren, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en gewichtwerpen. Het overgrote deel van de atleten doen aan alle drie de onderdelen mee.
Er doen twee derde mannen mee en een derde vrouwen. De oudste deelnemer is boven de 80 jaar oud. Mooi om te zien dat je op die leeftijd ook nog actief kunt sporten. Omdat het om een officiële wedstrijd gaat, worden eventuele records erkend.

Om dit alles mogelijk te maken, is er door de gemeente Zutphen een tweede werpkooi geplaatst op de baan. Hanzesport verwacht in de komende jaren nog meer nationale kampioenschappen te organiseren, daarom is deze investering gedaan.

Officiële opening
Officieel wordt het evenement zaterdag om 11.30 geopend. De wethouder sport is daarvoor uitgenodigd. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en er wordt tijdelijk een tribune neergezet om de toeschouwers maximaal te kunnen laten genieten van mooie sport. Meer informatie is te vinden op de website van Hanzesport. Er worden nog sponsoren gezocht voor dit evenement. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met onderstaande personen.


www.hanzesport.nl

Jan Jansen 06 12262928

Anneke van Jaarsveld 06 12174069