De Spelen startten met de landenpresentatie. Foto: PR
De Spelen startten met de landenpresentatie. Foto: PR Foto:

Olympische Koningsspelen van De Parel bij KVZ

Zutphen - Op 22 april vierde openbare basisschool De Parel het koningsontbijt en de koningsspelen op de sportaccommodatie van korfbalvereniging KVZ. Dit jaar staan voor De Parel de Koningsspelen in het teken van de Olympische Spelen. Na het ontbijtbuffet, waarbij wethouder Annelies de Jonge aanschoof om gezellig mee te eten, werden de landenteams gepresenteerd.

De Spelen konden pas van start nadat de vlamdrager Cristiaan ten Have, de Olympische Vlam had ontstoken op het KVZ-terrein. De leerlingen speelden vervolgens 6 verschillende spellen: discuswerpen, kogelstoten, korfbal, hockey, atletiek en touwtrekken. De Olympische Koningsspelen werden afgesloten met een estafette en natuurlijk een echte prijsuitreiking. De kinderen uit Griekenland hebben gewonnen, op de tweede plaats eindigde China en Rusland werd derde. Maar eigenlijk waren alle deelnemers winnaars.

Korfbalvereniging KVZ stelde met plezier de accommodatie beschikbaar en de Spelen werden enthousiast begeleid door leerlingen van de hoogste klassen en door ouders van De Parel. Samen hebben zij er voor de kinderen een gezonde, gezellige en sportieve ochtend van gemaakt.


Leerlingen Eefde bezoeken bijenstal

Eefde -Begin april heeft een imker voor de eerste keer in Eefde, een speciale les voor de leerlingen van groep 7 op beide Eefdese basisscholen verzorgd bij de bijenstal op het Haveke. Hierbij werd de kinderen van alles getoond en verteld over bijen en het belang van deze diertjes voor onze omgeving. Vele vragen van de leerlingen werden door de imker beantwoord.

Op vrijdag 15 april 2016 bezochten de leerlingen van zowel CBSde Bargeweide en OBS de Villa 60 de bijenstal. Na een korte uitleg door de imker, kregen alle kinderen een speciaal beschermende kap op. De bijenvereniging Eefde-Gorssel had deze beschermkappen speciaal aangeschaft en ter beschikking gesteld. Goed beschermd konden de kinderen vervolgens daadwerkelijk een kijkje nemen in een bijenkast en goed bekijken hoe het daar in zijn werk gaat. Nieuwsgierig en enthousiast doken de kinderen met hun neus letterlijk in de wereld van de honingbij. Tevreden werd het bezoek na afloop afgesloten, met de uitreiking aan van een lekker potje echte Eefdese Boomgaard honing.


Burgemeester opent zwemseizoen in de Boskoele

GORSSEL - Op het fluitsignaal van burgemeester Sebastiaan van 't Erve doken en sprongen trouwe bezoekers van zwembad De Boskoele het water in. Daarmee was de start van het zwemseizoen 2016 in De Boskoele een feit.

Een handjevol trouwe bezoekers was aanwezig om het zwemseizoen in Gorssel te openen. Burgemeester Sebastiaan van 't Erve liet daarvoor het fluitsignaal klinken waarop de zwemmers het water in doken. Ondanks de frisse wind was het water, mede dankzij de zonnecollectoren, aangenaam van temperatuur en werden vlot de eerste baantjes getrokken. Ook de jeugd was vertegenwoordigd en testte de duikplank. Voor de zwemmers was er daarna slagroomtaart en koffie uit de nieuwe koffiemachine. "Het voelt als vakantie", zegt één van de zwemmers met een gelukzalige glimlach op het gezicht op het moment dat het zonnetje doorbreekt.

Zwembad op orde
Dankzij het vaste personeel en de vrijwilligers is het zwembad klaar voor het nieuwe seizoen. De beide baden zijn schoongemaakt, er zijn reparatiewerkzaamheden uitgevoerd en met het geld verkregen uit het Rabobankfonds zijn nieuwe terras- en ligstoelen gekocht. De gekleurde stoeltjes op het terras geven het geheel een vrolijke uitstraling. En de nieuwe blauwe en beige ligstoelen aan de rand van het zwembad nodigen uit om op te gaan liggen. Daarnaast zijn er nieuwe (tweedehands) speeltoestellen geplaatst voor de allerkleinsten. Deze staan vlak naast het terras zodat ouders goed zicht hebben op hun kroost. Dit jaar heeft Gerrit Buitenhuis, vrijwilliger bij het zwembad, het 84e sponsorbordje aan de muur bevestigd! Dat duidt op een grote betrokkenheid vanuit ondernemers en bedrijven uit Gorssel en directe omgeving.


www.zwembaddeboskoele.nl