Michelle Goedhart plaatst zich voor districtsfinale Oost-Nederland. Foto: PR
Michelle Goedhart plaatst zich voor districtsfinale Oost-Nederland. Foto: PR Foto:

Turnster Michelle Goedhart SZG wint goud in Doetinchem

Doetinchem - Michelle Goedhart van gymnastiekvereniging SZG heeft uitkomend in de vierde divisie meisjesturnen zaterdag 23 april de gouden medaille in het niveau Junior supplement E gewonnen.

In de turnhal van Doetinchem turnde zij tijdens de regiofinale Gelderland Oost de vier elementen het best. Met de oefening op brug turnde zij alles mooi achter elkaar door en op balk bleef zij met alle onderdelen keurig op de balk staan. De jury beoordeelde haar hier wel met een tweede plek, maar op vloer liet zij een mooie hele schroef zien en dit werd dan ook beloond met de eerste plek op dit toestel.

Op sprong ging de eerste sprong niet helemaal super maar dit werd goed gemaakt door de tweede sprong.

Door al deze prestaties op de verschillende onderdelen heeft zij zich geplaatst voor de districtsfinale Oost-Nederland van de vierde divisie op 28 mei in Hengelo, Overijssel.
Zilver Anika Warmoltz
Anika Warmoltz van gymnastiekvereniging SZG heeft zaterdag 23 april tijdens de laatste plaatsingswedstrijd voor het trampolinespringen in Ruurlo een tweede plaats behaald. "Mijn eerste vrije oefening was niet de beste die ik ooit gesprongen heb. Maar mijn directe concurrente deed het nog net iets minder goed. Ik versloeg haar met anderhalve punt." was de reactie van Anika na afloop.

Helaas was het resultaat net niet genoeg voor de doorstroming naar de Nederlandse Kampioenschappen. Anika is echter toch tevreden: "Een NK ticket was mooi geweest, maar zilver is een prima afsluiting van het seizoen!".