RTV Vierakker-Wichmond en nationaal kampioen Jan Weevers in de nieuwe wielrenkleding van Aannemersbedrijf Peters uit Zutphen. Foto: PR.
RTV Vierakker-Wichmond en nationaal kampioen Jan Weevers in de nieuwe wielrenkleding van Aannemersbedrijf Peters uit Zutphen. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Nationaal kampioen en RTV Vierakker-Wichmond in nieuwe wielrenkleding

Zutphen - In de categorie Masters 50+ werd Jan Weevers uit Vorden in januari in Hellendoorn Nederlands kampioen Veldrijden. De 55-jarige renner van Rijwiel- en Toerclub Vierakker-Wichmond was met een ruime voorsprong van meer dan veertig seconden oppermachtig. Hij mag zich dan ook een jaar lang Nederlands kampioen noemen en rijden in de felbegeerde rood-wit-blauwe trui. Het is niet de eerste keer dat Jan Weevers Nederlands kampioen werd. Het is al de vierde keer dat hem dat gelukt is. Speciaal daarvoor heeft RTV Vierakker-Wichmond samen met hoofdsponsor Aannemersbedrijf Peters uit Zutphen wielrenkleding laten vervaardigden voor de nationale kampioen met de kleuren van de nationale vlag. Donderdag 21 april werd deze kleding aan Jan Weevers overhandigd door Wilco Reugebrink van de firma Peters en was er een fotoshoot.

Bijna alle leden van RTV waren aanwezig om Jan Weevers te huldigen en ook om foto's te maken van de nieuwe cluboutfit welke alle leden hebben gekregen. Eerst werden er enkele personen in het zonnetje gezet. De sponsor, firma Peters, werd bedankt voor de goede samenwerking. RTV fietst in hun werkgebied en probeert de goede naam van Peters goed uit te dragen. Daarna werd de voorzitterswissel vastgelegd en kreeg Wim Besemer van de nieuwe voorzitter Bert Kromkamp uit Vorden een mand met producten van Den4akker overhandigd voor de zeventien jaren dat hij voorzitter was en de club fantastisch had geleid.

Rens te Stroet uit Keijenborg en lid van RTV Vierakker-Wichmond rijdt de wedstrijden voor zijn ploeg Jo Piels. Dit seizoen heeft Rens te Stroet al veel goede wedstrijden gereden. Onder meer stond hij in april aan de start van de meerdaagse wedstrijd Tour du Loir et Cher e Provost in Frankrijk. Rens reed een goede etappekoers in dienst van de ploeg. Met enkele korte uitslagen en zelfs een overwinning van Jeff Vermeulen in de laatste etappe voor de ploeg Cyclingteam Jo Piels. In de tweede etappe zat Rens in de kopgroep van de dag. Ze werden helaas acht kilometer voor de finish teruggepakt. Er waren onderweg bergpunten te verdienen en Rens had tijdens deze koers de meeste punten vergaard en mocht daarom het podium op om zich te laten huldigen in de bergtrui.


Dauwtrapwandeltocht Ein Bustan

Regio - Op Hemelvaartsdag 5 mei vindt wederom een Dauwtrapwandeltocht plaats voor Ein Bustan, een tweetalige Vrije School in Israƫl.

De wandeling is ongeveer 5 kilomter lang en aansluitend wordt samen gegeten. De opbrengst gaat naar Ein Bustan. De kleuterschool geeft les aan zowel Joodse als Arabische kinderen. Er is magere steun van de overheid en inbreng van ouders, maar voor leermiddelen, vernieuwing en onderdak is niet genoeg geld. Voor de meeste ouders is het al lastig om de schoolkosten op te brengen.

Opgeven voor de wandeling kan tot 3 mei via de website. Daarna ontvangt men bericht met locatie en tijdstip. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen. Voor meer informatie over de school, zie de website.


www.zutphendauwtrappen.simpsite.nl

0611485234

www.ein-bustan.org


FC Zutphen speelt belangrijke thuiswedstrijd tegen WVF Zwolle

Zutphen - Op zaterdag 30 april starten de drie laatste wedstrijden in de 1e klasse D. FC Zutphen heeft op deze datum en op 7 mei zeer belangrijke thuiswedstrijden voor de boeg. Allereerst wordt aangetreden tegen WVF uit Zwolle. Handhaving van de degradant van vorig jaar uit de Hoofdklasse hangt in deze competitie aan een zijden draadje. Na de 0-1 thuisnederlaag tegen Enter Vooruit afgelopen zaterdag, hebben de Zwollenaren 9 punten achterstand op de 12e positie dat recht geeft op het spelen van nacompetitie. Er moet dus zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Zutphen minimaal gewonnen worden.

FC Zutphen heeft deze winst even hard nodig, om zich veilig te spelen voor een plaats in de nacompetitie. De Zutphenaren hebben op dit moment, staand op een gedeelde 7e positie, 4 punten meer dan Sparta Enschede dat op de 11e positie staat, waar nacompetitie gespeeld moet worden. Daar komt nog bij dat FC Zutphen op 7 mei thuis speelt tegen de nieuwe koploper Nunspeet, op dit moment de topfavoriet voor het kampioenschap. De beide achtervolgers Berkum en SDVB spelen komende zaterdag tegen elkaar in Barneveld. Nunspeet zou dus in de voorlaatste wedstrijd tegen Zutphen kampioen kunnen worden. Het geeft aan dat de druk en de spanning groot zijn, zo op het eind van de competitie.

FC Zutphen speelde afgelopen zaterdag een uitstekende wedstrijd in Kampen tegen Go Ahead en behaalde een voortreffelijk resultaat door met 2-3 te winnen. Opvallend was, dat er een degelijk team stond, na een matige eerste 20 minuten. En als dat doorgezet kan worden, ook in de komende drie wedstrijden, dan kan voor een mooi slot van de competitie gezorgd worden. Opvallend daarin is, dat je meer dan 30 punten nodig hebt voor directe handhaving, en het zou een uitstekende prestatie zijn, als FC Zutphen dat weet te bereiken.

Zo ver is het echter nog niet. WVF blijft een lastige tegenstander waar men de laatste jaren niet van heeft gewonnen. De wedstrijd in Zwolle van enkele maanden geleden eindigde in een 1-1 gelijk spel.

Afgelopen zaterdag waren er blessures van Jelle Macare en Tom de Haan. En in de wedstrijd raakten Wouter de Haan en Samad Ezafzafi geblesseerd. Of deze spelers de komende week op tijd fit zijn, moet worden afgewacht.

In ieder geval heeft FC Zutphen er achterin weer een prima alternatief bij in de persoon van Niek Bakkerweerd. Hij speelde zich afgelopen zaterdag nadrukkelijk in de kijker. Het zal er in de laatste drie wedstrijden op aan komen om ook fysiek er klaar voor te zijn. Goede training en verzorging komende week zijn van wezenlijk belang. Er wordt veel publieke belangstelling verwacht, want iedereen wil er getuige van zijn of FC Zutphen zich zaterdag definitief veilig speelt, waarna een prachtige uitdaging wacht tegen Nunspeet.

Het 2e elftal van FC Zutphen heeft zaterdag vrijaf, dus alles kan op de wedstrijd tegen WVF worden gericht. Veel succes gewenst voor alle betrokkenen bij FC Zutphen zowel actief als passief!