Foto: Achterhoekfoto.nl/ GerardKiezebrink
Foto: Achterhoekfoto.nl/ GerardKiezebrink Foto:

"Wie kan de grootste (reuze) zeepballon van Warnsveld blazen?"

Warnsveld – Dat is de oproep van het bestuur van Oranjevereniging Warnsveld dit jaar voor de nieuwe Koningsdagactiviteit. Daarnaast is er de mogelijkheid om samen met je zeepballon te worden vereeuwigd. Het zeepballon blazen op het terrein voor het oude gemeentehuis is een vervanging voor de traditionele ballonnenwedstrijd, een traditie die met ingang van dit jaar komt te vervallen.

Het bestuur acht het gezien de druk vanuit de maatschappij en de overheid niet langer meer mogelijk om de ballonnenwedstrijd te organiseren en heeft daarom gekozen voor een, zeker niet minder leuk, alternatief!

Kleedjesmarkt
De Oranjevereniging Warnsveld en de werkgroep Kleedjesmarkt zijn weer druk geweest om er ook dit jaar weer een fantastische Koningsdag van te maken. De afgelopen paar jaar is Koningsdag in Warnsveld uitgegroeid tot een waar fenomeen. Uit de hele regio weet men de weg naar Warnsveld te vinden. De ongedwongen sfeer, de gezelligheid, het Oudhollandse karakter, het vogelschieten, de kermisattracties en natuurlijk de grote kleedjesmarkt waar iedereen zich zakenman of vrouw voelt maken het evenement onweerstaanbaar.

Dweilorkest 't Spult zorgt voor muzikale sfeer

Kom ook kijken wat er allemaal te koop is, of doe gezellig mee! Op het gehele evenemententerrein worden spullen verkocht. Dweilorkest 't Spult en Kleintje Spult zorgen voor de muzikale sfeer. Dit dweilorkest, bestaande uit volwassenen en kinderen, biedt al bijna 20 jaar de mogelijkheid om vooral samen muziek te maken op een moderne en eigentijdse manier.

Help de Oranjevereniging
De Oranjevereniging Warnsveld heeft geen winstoogmerk en dankzij de inzet van vele vrijwilligers is het mogelijk om de kosten relatief laag te houden. Tocht blijven er altijd veel kosten over voor bijvoorbeeld vergunningen, afzettingen, wettelijk verplichte verkeersregelaars, EHBO, toiletwagens, parkeerterreinen enzovoort.

Dus als u op deze dag aan het genieten bent, denk dan ook even aan de organisatie en doe een donatie in de collectebus, wordt voor 5 euro lid van de vereniging of neem deel aan een van de door de Oranjevereniging georganiseerde activiteiten zoals het roosjes- of schijfschieten.

Parkeermogelijkheden
De organisatie denkt dat er mogelijk gebruik gemaakt zal gaan worden van de parkeermogelijkheid aan de Lage Weide. Tegen betaling van 2 euro staat uw auto daar goed geparkeerd. Bij dit bedrag is tevens vervoer van en naar het evenemententerrein inbegrepen.

Er zal scherp toezicht worden gehouden op fout geparkeerde auto's. Foutief geparkeerde auto's lopen een groot risico op een parkeerbon of te worden afgesleept.

De Oranjevereniging nodigt iedereen alvast van harte uit om Koningsdag 2016 in Warnsveld te komen vieren.


www.oranjeverenigingwarnsveld.nl

Facebook 'Koninklijke kleedjesmarkt'


Vier Koningsdag in Zutphen

Zutphen - ?De traditionele kleedjesmarkt, een kinderparadijs, live muziek, tandemsprongen, een feest in het Vogelpark… Koningsdag in Zutphen belooft weer een gezellige dag te worden voor jong en oud. Na de traditionele opening door de burgemeester, vinden de volgende activiteiten plaats:

Groenmarkt
Activiteiten op de Groenmarkt: Wijnhuiscarillon speelt van 10.30 - 11.30 uur, live muziek: Trailer Trash Tremblers (14.00 - 16.00) en live muziek: Sour Mash (17.00 - 20.00).

Nieuwstad
Activiteiten op de Nieuwstad (10.00 - 16.00 uur): kleedjesmarkt, schminken, springkussen.

Zaadmarkt
Activiteiten op de Zaadmarkt (11.00 tot 18.00 uur): kinderparadijs met spelletjes (tot 17.00 uur), de ballonnenkoning loopt rond (12.30 - 16.30), DJ Rocket (kinderpodium 12.30 - 13.30 en 15.30 - 16.00), meet & Greet Chloe's Toverkast (13.30 - 14.00 en 16.00 - 16.30), live muziek: Music 4U (14.00 - 18.00), DJ Rocket (kinderpodium 14.00 - 14.45) en BiBa boerderijshow met meet&greet (15.00 - 15.30).

Houtmarkt
Activiteiten op de Houtmarkt (12.00 - 19.00): schiettent, suikerspintent en touwtjetrekken (12.00 - 17.00), live muziek: DJ Showtijd Entertainment (13.00 - 15.00) en live muziek: Headline (15.30 - 19.00).

Vaalstraat
Activiteiten op de Vaalstraat (13.00 - 21.00): live muziek door Op Drift (13.00 - 17.00) en live muziek van 4Acres (17.00 - 21.00).

Diverse straten
Activiteiten op de Beukerstraat, Korte Hofstraat, Laarstraat en Nieuwstad (11.30 - 19.00): live muziek op mobiele podia (twee caravans en een bakfiets).

CyRo, One Night Riders, Stanley Price, Comeback 69 en DJ Wilbert treden afwisselend op bij Old Dutch & De Gevel, bij Chapoo!, De Gelaarsde Kat/Sama Sama/De Deur, bij De Gracht & Restaurant Aster en bij De Spaan.

Speciaal voor de kids is er ook een springkussen in de Laarstraat.

Schupstoel
Palingrokerij op de Schupstoel tussen 11.30 - 18.00 uur.

Vogelpark
Hier vindt van 13.00 - 22.00 een Koningsdagfeest plaats met muziek, een springkussen en oud-Hollandse kinderspelen.


www.koningsdag-zutphen.nl

Foto: Achterhoekfoto.nl/ GerardKiezebrink