De contractpartners zijn: Driekant, Buurt Onderhouds Bedrijf (BOB), Buurtservice, Superrr, 2Work, Ergo Control en A-REA. Foto: PR
De contractpartners zijn: Driekant, Buurt Onderhouds Bedrijf (BOB), Buurtservice, Superrr, 2Work, Ergo Control en A-REA. Foto: PR Foto:

Het Plein tekent contacten met zeven aanbieders op weg naar 'meer mee doen'

Zutphen - Meedoen is belangrijk. Voor de samenleving maar ook voor een individu. Het Plein stimuleert mensen met een 'afstand naar werk' om 'meer mee te doen'. Het doel is mensen meer zelfredzaam te maken en hen waar mogelijk te begeleiden naar (betaald) werk. Op 19 april tekende de directeur van Het Plein de contracten met zeven aanbieders om de route naar 'meer mee doen' vorm te geven. De contractpartners zijn: Driekant, Buurt Onderhouds Bedrijf (BOB), Buurtservice, Superrr, 2Work, Ergo Control en A-REA.

Stap richting (betaald) werk
Als iemand zich bij Het Plein meldt met een vraag over hoe hij 'meer mee' kan doen, wordt er na een uitgebreide intake een plan van aanpak gemaakt. In dit plan beschrijft zo iemand wat hij wil en wat hij nodig heeft om betaald werk te kunnen gaan doen. Als iemand niet toe is aan werk, kan Het Plein de mogelijkheid bieden om bij een externe partij te gaan werken aan een route naar werk. Dit gebeurt in goed overleg met de betrokkene en is altijd gericht op maximale participatie.
De activiteiten die worden aangeboden variƫren per partner en zijn afhankelijk van wat iemand nodig heeft. Wil iemand zich richten op een baan in de horeca of in een winkel, dan is een leerwerktraject bij Driekant of Superrr interessant. BOB en Buurtservice richten zich op klussen en onderhoudswerk. 2Work en Ergo Control zijn gespecialiseerde re-integratiebureaus waar mensen buiten een werksituatie kunnen werken aan 'mee doen'. A-REA zorgt voor een vaststelling van de belastbaarheid (beperkingen en mogelijkheden) van mensen die medische problemen ervaren zodat het juiste traject wordt gekozen. Met het moment markeert Het Plein een reeds lopende samenwerking.

Beoordeling kennen en kunnen
Of iemand gebruik kan maken van de genoemde activiteiten, wordt samen met de coach van Het Plein nagegaan. Tijdens het traject blijft er intensief contact met de coach om te onderzoeken of de doelen die gesteld zijn worden behaald.