De G-voetballers van AZC helpen met collecteren. Foto: PR
De G-voetballers van AZC helpen met collecteren. Foto: PR Foto:

G-voetballers AZC collecteren voor Fonds Gehandicapten Sport

Zutphen - De afgelopen week hebben de G-voetballers van voetbalvereniging AZC gecollecteerd voor het Fonds Gehandicapten Sport in een aantal wijken in Zutphen. Fonds Gehandicapten Sport zet zich in om sport voor mensen met een handicap structureel mogelijk te maken. Omdat de G-voetballers van AZC zelf wekelijks ervaren hoe fijn het is om te sporten wilden ze graag meewerken aan de ondersteuning van dit doel. Volwassenen en kinderen met een beperking kunnen bij AZC wekelijks trainen en wedstrijden spelen, dankzij de inzet van trainers/begeleiders en sponsoren die het G-voetbal ondersteunen.


IJSCO toernooi en Voorjaarscompetitie Schaakgenootschap

Zutphen - Op zaterdag 30 april van 13.00 tot 17.45 uur organiseert het Schaakgenootschap Zutphen voor de vierde keer het Zutphens IJSCO toernooi voor deelnemers van alle sterktes en leeftijden tot en met 17 jaar, bij MFC Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 te Zutphen.

Het toernooi maakt deel uit van de populaire IJSCO toernooi-cyclus. Er is plaats voor maximaal 64 deelnemers, dus schrijf je snel in via de website. Speeltempo: 10 minuten p.p.p.p. + 5 seconde per zet. Indeling in groepen van maximaal 8 spelers, waarbij 7 ronden gespeeld worden. Zaal open 11:45 uur.

Voorjaarscompetitie
Op 2, 9, 23 en 30 mei vindt een voorjaarscompetitie plaats, eveneens aan de Ruys de Beerenbrouckstraat 106 te Zutphen.

Voor deze competitie gelden de volgende regels: Elke speler kan zich per avond opgeven (keuze uit één of twee partijen per avond). Aanmelden vóór 20.00 uur. Winst levert 3 punten op, remise 1 punt en verlies 0 punten. Bij binnenkomst krijgt iedere speler één bonuspunt per te spelen partij. Het speeltempo is 45 minuten + 5 sec. per persoon per partij. Wie 16 punten heeft verzameld is een prijswinnaar (meerdere winnaars mogelijk!). Ook huisschakers worden uitgenodigd om deel te nemen. Voor 5 euro kun je 4 avonden meedoen. Voor meer informatie, zie de website.


www.schaakgenootschapzutphen.nl