Overhandiging cheque was verrasing van de avond. Foto: Guido Bogert
Overhandiging cheque was verrasing van de avond. Foto: Guido Bogert Foto:

Talentenklas Muzehof ontvangt
cheque 5000 euro van Rotaryclub

Solistisch optreden van diverse talenten

Zutphen - Veel ouders, opa en oma's en andere belangstellenden kwamen de jonge spelers bewonderen in de Buitensociƫteit afgelopen zondag 17 april tijdens het jaarlijkse concert van de Muzehof Talentenklas en ensembles. Na de opening door directeur Lisette Lagerweij, leidde gastpresentator en voormalig stadsdichter Tim Pardijs het publiek soepel door het afwisselende programma heen. Bij het laatste programmaonderdeel wachtte een verrassing. Voorzitter Koos Jager van Rotaryclub Vorden-Zutphen overhandigde een cheque van 5000 euro aan Peter Buikstra, voorzitter TOP-fonds. Dit bedrag komt ten goede aan de Talentenklas van de Muzehof.

De A-strijkers beten het spits af met vier korte liedjes, gevolgd door diverse talenten die solistisch optraden, afgewisseld met diverse beginners en gevorderde ensembles van de Muzehof en het Muzecollectief. Bijzonder was de solo met altfluit door Marjoleine Hoefsloot in klank en beeld: een etude van Astor Piazzolla uit het hoofd gespeeld op een leeg podium.

Violist Nigel Menting wist het publiek te boeien met een wals van Brahms en pianist Chaim Lelie met verrassend repertoire van Joaquin Turina. Gekozen was dit jaar voor een geheel akoestisch programma.


www.muzehof.nl