Een eerdere Achterhoekse Preuverie bij De Kruisbrink in Toldijk. Foto: Liesbeth Spaansen
Een eerdere Achterhoekse Preuverie bij De Kruisbrink in Toldijk. Foto: Liesbeth Spaansen Foto:

Achterhoekse Preuverie laat de
smaakpapillen trillen

Kennismaken met producten uit de streek

Toldijk - Op zaterdag 23 april wordt bij Boerderijwinkel AGF De Kruisbrink aan de Kruisbrinkseweg 7 in Toldijk wederom een Achterhoekse Preuverie georganiseerd. Deze proeverij is overdekt en is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Deze dag laat de smaakpapillen trillen, als de verschillende streekproducten worden geproefd.

Kom ook gezellig langs en ervaar deze Achterhoekse streekproducten, waaronder de lekkerste puur en (h)eerlijk vers geperste (appel)sappen, vers vlees van de barbecue van slager Franz Gerritschen, zaden van vergeten groente van Van der Plancke, bak en kookmixen van de Kookmuts, weckproducten en honing van De Elsenhof Kilder. Buffelboerderij Arns uit Zevenaar laat mozzarella en buffeletta proeven, er zijn diverse mosterdsoorten van Mosterdmakerij De Braakhekke, De Kruisbrink AGF Garritsen Toldijk heeft nieuwe versgeperste fruitsappen en volop zomerkoninkjes en asperges. En nog veel meer lekkers te proeven.

De Achterhoekse Preuverij in Toldijk is een initiatief van gastheer Dick Garritsen. Deelnemers kunnen elkaar te versterken, zo meent hij. Door deze proeverij kunnen mensen kennismaken met de producten uit deze streek. Het gaat om het ervaren van smaak. Bij AGF De Kruisbrink is ruime parkeergelegenheid, toegang is gratis.


Gaon Etten viert jubileum regio Zutphen

Zutphen – Op vrijdag 29 april viert het pop-up restaurant Gaon Etten in de Achterhoek haar vijfentwintigste editie in de omgeving van Zutphen. Chefkok Arthur Ross en René Klein hebben voor deze speciale, feestelijke editie een '25 smaken Menu' samengesteld met onder andere de smaak van het voorjaar: het 'witte goud'.

Met enthousiasme is de organisatie weer op zoek gegaan naar een bijzondere locatie. Als gast zult u op vrijdag 29 april weer hartelijk worden ontvangen met een glaasje en een amuse en net als bij alle vorige edities (in en) op uniforme wijze worden toegesproken door gastheer Jan Bijvank in het Algemeen Beschaafd Achterhoeks.

Op de nu nog geheime locatie zit u hoog en droog en mag u uw bordje ophouden alvorens plaats te nemen aan de met mooi tafellinnen lang gedekte tafels.

Naast het eten en de Achterhoekse wijnen, bier of sappen wordt u bij iedere Gaon getrakteerd op Achterhoekse kunst, cultuur, muziek en/of verhalen. Speciaal op deze jubileumavond is er een swingend slotprogramma.

Reserveren kan via de website. Twee dagen voor aanvang ontvangt u per email de gegevens. De ontvangst is van 18.30 tot 19.00 uur, aanvang diner om 19.15 uur.


www.gaon.nl