Het schapen scheren is te bezichtigen in de daarvoor ingerichte en overdekte scheerarena. Foto: PR
Het schapen scheren is te bezichtigen in de daarvoor ingerichte en overdekte scheerarena. Foto: PR Foto:

Schapen, honden en rock en roll in Bekveld tijdens het Schaapscheerdersfeest

Bekveld - Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei wordt het allereerste semi overdekte Schaapscheerdersfeest van de regio georganiseerd op het terrein van Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt. B en w van de gemeente Bronckhorst komt zaterdag 30 april naar Bekveld om het evenement te openen. Het evenement staat bol van de activiteiten rondom leven op het platteland van mens en dier in het algemeen en het schaap in het bijzonder. Juist vanwege deze ingrediƫnten is het Schaapscheerdersfeest een zeer opvallend evenement.

Vanaf 10.00 uur zijn alle stands geopend op het gebied van wol, woltechnieken en alle andere schaapgerelateerde onderwerpen. Vanaf de opening staat het eten voor de bezoekers klaar in de culinaire zone. Deze afdeling wordt gevormd door een Islamitische keuken en een Hollandse keuken met daaromheen stands met wijnen, thee, streek en honingproducten. De bovengenoemde keukens hebben schapenvlees op de menukaart staan, de ene op de Islamitische manier en de ander volgens Nederlands recept. Bezoekers kunnen plaatsnemen op het terras om het verschil in keukens te proeven en kunnen zich laten informeren over de bereidingswijze.

Nieuw deze editie is het schapen drijven met honden, dit wordt verzorgd door Maaike en Rene Verhaar uit Hall. Dit schapen drijven gebeurt op een zeer interactieve manier, het publiek mag namelijk meehelpen de schapen in de goede weide te krijgen in samenwerking met de honden. Ook worden er spelletjes met de kinderen gedaan. Het schapen drijven zal op gezette tijden plaatsvinden.

In de tussenliggende tijd kan er genoten worden van hondentrainingen door hondenschool Consequent uit Toldijk. Er wordt getraind met pups en volwassen honden door middel van een uitgezet parcours met hindernissen. Rondom deze activiteiten is er de mogelijkheid het schapen scheren te bezichtigen in de daarvoor ingerichte, overdekte scheerarena. Deze arena is met tribunes ingericht om het scheren voor iedereen zichtbaar te houden.

Optredens
Zaterdag vanaf 11.00 uur zal er opgetreden worden door countryzanger Will Claase uit Den Helder met in zijn kielzog de countrylinedance groep de 'Uuthoekers' uit Baak en zondag door boerendans formatie 'De Iesselschotsers' uit Steenderen, begeleid door een flink aantal harmonicaspelers. Niet erg Rock 'n Roll? Niets is minder waar, want de Rock 'n Roll zoals we hem nu kennen is voortgekomen uit onder andere de countrymuziek en de boeren(dans) bevolking is (naar bleek later) de inspiratie geweest voor Normaal. Vanaf 14.00 uur zal een vijfmansformatie echte Rock 'n Roll brengen onder de naam Bekveld band 2.0. De bandleden zijn door heel Nederland geboren, maar wonen nu allen in Bekveld. De band wordt gevormd door Han Thie op bas (Drenthe), Richard Oldenhave op drums (Hengelo gld), Ron Elkenbout zang (Utrecht), Anke Koning gitaar en zang (Groningen), Marieke Enter backing vocals (Amsterdam) en Albert Janssen zang (Toldijk). Zij laten rocknummers horen, Top2000 nummers en meer stevige muziek.

Het evenement wordt gehouden op zaterdag 30 april en zondag 1 mei van 10:00 tot 18:00 uur aan de Bekveldseweg 5 te Bekveld (nabij Hengelo Gld.) en heeft veel nevenactiviteiten als oude ambachten, workshops, mobiele houtzagerij, patat/ijs/drinken en veel speelgelegenheid tussen alle boerderijdieren. Entree: 3 euro p.p. en parkeren is gratis. Meer informatie en routebeschrijving zie de website of Facebookpagina.


www.feltsigt.nl