Groep 7 de Apen  CBS Arcade. Foto: PR
Groep 7 de Apen CBS Arcade. Foto: PR Foto:

Leerlingen groep 7 steunen zieke klasgenoot

Warnsveld - De leerlingen uit groep 7 de Apen van C.B.S. Arcade in Warnsveld hebben in de voorjaarsvakantie tulpen verkocht voor Make-A-Wish Nederland. De reden voor deze actie is hun zieke klasgenoot, van wie de stichting de liefste wens gaat vervullen. Op maandag 4 april werd de cheque ter waarde van € 1.185,- in ontvangst genomen.

De hele klas leeft erg mee met de ziekte van hun klasgenoot. Juf Wendy Ruiterkamp en Juf Elle Litjes besloten eerder al hun steun te betuigen door dertig centimeter van hun haar te doneren aan een goed doel. Ook klasgenoot Deven Hannink was bereid zijn haar te doneren, maar helaas was dit nog te kort. Om toch wat te kunnen doen, besloten hij en zijn ouders een andere actie op touw te zetten. Het idee ontstond om bossen tulpen te verkopen. Binnenkort zal de liefste wens van de zieke klasgenoot in vervulling gaan en om deze reden besloten zij hiermee de stichting die dit mogelijk maakt te steunen.

De actie
Er werd een mooie deal gesloten met een tulpenteler, waardoor de bossen voor 1 euro ingekocht konden worden. Vervolgens werden deze bossen door de leerlingen verkocht voor 2,50 euro. Elke verkochte bos leverde dus 1,50 euro op voor Make-A-Wish Nederland. Rond de voorjaarsvakantie ging de verkoop van start.
Het was een groot succes! Juf Elle: "De kinderen waren super gemotiveerd en kwamen zelfs extra bestellijsten halen".

Cheque overhandiging
Op maandag 4 april werd een cheque met daarop de enorme opbrengst van 1.185 euro aan een vrijwilligster van Make-A-Wish overhandigd. Juf Elle is trots op haar klas: "De leerlingen leven enorm mee met hun klasgenoot en missen haar als ze er niet is. Deelnemen aan zo'n lief initiatief geeft dan toch het idee iets voor haar te kunnen doen".

Ook Make-A-Wish Nederland is blij met de enorme inzet van de klas. Door deze lieve actie kan Make-A-Wish Nederland de wens van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte blijven vervullen. Dit geeft de kinderen die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn.


John uit Warnsveld wint 10.000 euro in RTL-programma Matchwinner

Amsterdam/Warnsveld – Een grote verrassing voor John uit Warnsveld. Hij heeft in het RTL-programma Matchwinner, dat wordt gepresenteerd door Wilfred Genee, 10.000 euro gewonnen. John mag hetzelfde bedrag schenken aan een voetbalvereniging naar keuze en kiest voor SV Almen. Beide bedragen worden beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij. John: "Ik ga van dit geldbedrag lekker op vakantie!". John was kandidaat in de eerste aflevering van Matchwinner, dat iedere week bij RTL 7 wordt uitgezonden. In Matchwinner draait het om de juiste keuzes in combinatie met een goede voetbalkennis. Welke categorie wanneer wordt gespeeld bepaalt de deelnemer. Matchwinner wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.


Passage Warnsveld-Dorp

Warnsveld - Donderdag 21 april om 19.45 uur komen Edith Garritsen en Anita Pierik in de Eekschuur vertellen over het werken in het ziekenhuis in Oeganda. Vrouwen die belangstelling hebben voor Passage of voor deze avond zijn van harte welkom.


Onthulling gedenksteen

Warnsveld - Woensdagmiddag 4 mei om 15.00 uur wordt een gedenksteen onthuld op de algemene begraafplaats Warnsveld (naast GGNet). Hier worden de vergeten psychiatrische patiënten van binnen en buiten de regio die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bij Groot Graffel verbleven herdacht.