Clubkampioen Fabienne Berendsen. Foto: PR
Clubkampioen Fabienne Berendsen. Foto: PR Foto:

Fabienne Berendsen en Viveke Meutstege kampioen

Zutphen - Op 3 april zijn de clubkampioenschappen van Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen verreden. Er waren twee prijzen te verdienen. Het clubkampioenschap (de beste dressuur- en springcombinatie) en het dressuurkampioenschap (de beste dressuurcombinatie).

's Ochtends is de dressuur verreden in twee ringen. Een ring voor de pony's en een ring voor de paarden. De besten van beide ringen, Fabienne Berendsen en Viveke Meutstege, hebben nog een keer gereden om te bepalen wie de dressuurbokaal mee naar huis mocht nemen.

Voordat deze twee dames hun tweede proef hadden afgelegd, heeft lid Stephanie van der Blij een demonstratie gegeven, waarbij voorzitter Annalies Harenberg commentaar gaf. Stephanie is de basissport inmiddels ontstegen en rijdt proeven, die in de gespecialiseerde dressuursport worden verreden. Ze zit nu op het niveau van Prix St George. Leden konden vragen stellen en verzoeken indienen die Stephanie vervolgens ging uitvoeren. Zoals changementen om de paar passen en zelfs de verheven draf kon ze al laten zien. Het was erg leuk en leerzaam om naar te kijken. Stephanie heel erg bedankt.

Wisselbeker en bokaal
Tussen de middag stond er voor iedereen een heerlijke lunch klaar en 's middags werd er gesprongen. Aan het eind van de dag werd Fabienne Berendsen tot clubkampioen uitgeroepen en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. Viveke Meutstege was de beste in de dressuur en zij mocht de dressuurbokaal voor de tweede keer mee naar huis nemen.

RV en PC Gorssel-Zutphen kan terugkijken op een geslaagde dag.