No Strings Attached van Ruben, Anne-Marijn, Suzanne, Celine en Noa uit vwo-5, werd verkozen tot beste idee. Foto: PR
No Strings Attached van Ruben, Anne-Marijn, Suzanne, Celine en Noa uit vwo-5, werd verkozen tot beste idee. Foto: PR Foto:

Muziekwinkel mogelijke oplossing leegstaand pand Nieuwstad

Geslaagd project Baudartius College

Zutphen - Hoe kunnen we de leegstand van panden in de Zutphense binnenstad oplossen? In samenwerking met de gemeente Zutphen, het binnenstadmanagement, de onder-nemersvereniging, de makelaardij en Rabobank gingen leerlingen uit havo-4 en vwo-5 van het Baudartius College met deze vraag aan de slag. Een interessant project met verrassende uitkomsten.

De leerlingen maakten in groepjes een ondernemingsplan voor één van de zeven panden die door de organisatie van het project waren uitgekozen. Aan het einde van de week presenteerden de leerlingen hun plannen aan de begeleidende docenten. Er was veel diversiteit, van een Sisha Lounge tot een werkplek voor flexwerkers & zzp'ers.

Strijd om meest haalbare en creatieve idee

De beste vier groepjes mochten door naar de finale op vrijdag 8 april, die plaats vond in de oude Broodfabriek. Hier werd bepaald welk groepje het meest creatieve en haalbare idee had. De groepjes, Body & Mind (een wellness center in het Agnietenklooster), No Strings Attached (een muziekwinkel en studio in het voormalige pand van Weevers aan de Nieuwstad 57-61), Fluisterzorg (bejaardenzorg in het voormalige pand van Rabobank) en ICT & Repair Zutphen (een plan om kinderen met autisme een opleiding in de ICT aan te bieden in een pand aan de Nieuwstad), gingen de strijd met elkaar aan.

Beste idee volgens vakjury
No Strings Attached, het idee voor een muziekwinkel en opnamestudio van Ruben, Anne-Marijn, Suzanne, Celine en Noa uit vwo-5, werd door een vakkundige jury verkozen tot beste idee. Volgens de jury speelt het idee van een muziekwinkel goed in op het imago van Zutphen als cultuurstad. Zutphen heeft veel talentvolle inwoners die graag hun eigen muziek op zouden willen nemen. Deze winkel, die grotendeels door crowdfunding is gefinancierd, biedt die mogelijkheid.