Roman- en brievenschrijver Gerard Reve. Foto: PR
Roman- en brievenschrijver Gerard Reve. Foto: PR Foto:

Lezing 'Brieven van Reve' Drs. Jos Paardekooper

Gorssel - Drs. Jos Paardekooper geeft op 13 april een lezing over de brieven(boeken) van Gerard Reve ter gelegenheid van Reves overlijden in april 2006, nu 10 jaar geleden. Naast romanschrijver was Gerard Reve een fervent brievenschrijver.

Zozeer dat de gepubliceerde brieven al omvangrijker zijn dan zijn verzameld proza. Jos Paardekooper, die ettelijke publicaties aan het werk van Reve heeft gewijd, meent dat de brievenschrijver literair misschien nog wel belangrijker is geweest dan de romancier.

Pluspunt organiseert eens per veertien dagen een lezing of presentatie met warme maaltijd in 't Trefpunt, Molenweg 55 te Gorssel. Alle 50+ers uit de omgeving zijn van harte welkom. Wij komen op woensdag van 10.30 tot 13.30 uur bijeen. Begonnen wordt met een kopje koffie of thee. Om 11.00 uur begint de lezing of presentatie. Daarna is er een glaasje wijn of fris en om 12.30 uur een warme maaltijd.

Reserveren kan niet; vol is vol. Voor informatie: Janny Eshuis (0575 492391) of Mianti Reinders (0575 494857) of www.pluspuntgorssel.nl


'Vera de verschrikkelijke' door leden van Oranjevereniging

Warnsveld - Twee jaar geleden schitterden leden van Oranjeverening Leesten-Warken op het toneel van het Ludgerusgebouw in Vierakker. Dit jaar wordt er weer gespeeld in 't Nut in Warnsveld. Na veel lezen en overleg is er gekozen voor 'Vera de Verschrikkelijke', geschreven door Stephens en Linton.

Het is een klucht in drie bedrijven waarin echtpaar Joris en Saskia in spanning de komst van hun gevreesde (schoon)moeder Vera afwachten. Vera staat bekend als erg kritisch op alles en iedereen, behalve op zichzelf… Als u dan ook nog weet dat Wim, de broer van Saskia, tijdelijk bij Joris en Saskia inwoont. En de huishoudster Elly een familiegeheim draagt, kan dit stuk alleen maar betekenen dat de lach de overhand heeft in het spel van leugens, verwarringen, verdenkingen en andere idiote situaties.

De spelers- en decorbouw groep hebben flink hun best gedaan de laatste maanden. U bent van harte welkom om het resultaat te komen bewonderen. Dit kan op vrijdag 15 en zaterdag 16 april in 't Nut in Warnsveld. De zaal is om 19.30 uur open en om 20.00 uur start het toneel. De kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij de familie Kapper-Lammers, Dennendijk 2b, Zutphen.


www.leesten-warken.nl