Schilderij Ini Gerink. Foto: PR
Schilderij Ini Gerink. Foto: PR Foto:

Expositie Ini Gerink bij
Kunst op de Hoek

Zutphen - Van donderdag 28 april tot en met zaterdag 21 mei is exposeert Ini Gerink met haar schilderijen bij Kunst op de Hoek, Nieuwstad 20 in Zutphen.

Ini Gerink, Diepenveen 1954, is autodidact. Rond haar 50e levensjaar is zij meer tijd gaan nemen om het tekenen en schilderen verder te ontwikkelen en aan exposities deel te nemen. In haar werk staat de mens centraal. Foto's liggen vaak ten grondslag aan het geschilderde. Sinds enkele jaren werkt zij voornamelijk aan de series 'meisjes' en 'mankracht' en ook schildert zij meisjes-en vrouwenportretten op oude dekzeilen en tentdoek. Een aantal van deze bijzondere doeken is op de expositie te bewonderen.


Regisseur Ben Sombogaart bij Luxor

Zutphen - Op 7 april komt regisseur Ben Sombogaart naar Filmtheater Luxor voor de vertoning van Knielen op een Bed Violen.

Hij praat het publiek na de film bij over de hobbels die hij moest overwinnen om de gelijknamige bestseller van Jan Siebelink te verfilmen. Ben Sombogaart die eerder De Tweeling, Bride Flight en De Storm verfilmde, had in eerste instantie moeite met de vuistdikke roman van Siebelink, vanwege het egoïstische karakter van de hoofdpersoon. Samen met scenarist Hugo Heinen en in nauwe samenspraak met Jan Siebelink kwam hij tot een film waarin, naast thema's als geloofsradicalisering, vooral liefde centraal staat. Het resultaat is een geslaagde en mooie film met diepgang en relativering. De film begint om 20.30 uur. Kaarten kopen kan aan de kassa en via de website.


www.luxorzutphen.nl