De  groep van KomOp die deelnamen aan de voorrondes van het NK. Foto: PR
De groep van KomOp die deelnamen aan de voorrondes van het NK. Foto: PR Foto:

Voorrondes NK bowlen voor mensen met een verstandelijke beperking

Zutphen - Op zondag 3 april heeft KomOp uit Zutphen in samenwerking met de Nederlandse Bowling Federatie de voorronde georganiseerd voor het NK bowlen voor mensen met een verstandelijke beperking. In totaal hebben 51 bowlers van 4 verschillende verenigingen aan deze kampioenschappen deelgenomen. KomOp zorgde met 27 deelnemers voor de grootste afvaardiging. Het toernooi werd geopend door wethouder Pennings van de gemeente Zutphen. Elsbeth Ruys, voorzitter van KomOp, deelde na afloop de prijzen uit. Van KomOp vielen o.a. Charlotte Ruys, Thekla Hattink, Judith Ocran, Miranda Tazelaar, André van der Beek, Johan Lenselink, Thom Voskamp en Edwin Tuitert in de prijzen. Een aantal van de winnaars zullen in juni deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen bowlen in Almere.

Sneek te sterk voor WSV Dames

Warnsveld - De bezoekers uit het Friese Sneek lieten direct in de 1e set al zien, dat het team op een stevige 2e plek in de 1e divisie staat. Met power volleybal werd het 13-25. In de 2e set kwamen de Warnsveldse dames af en toe onder het Friese juk uit, echter het was toch weer Sneek dat de set pakte 16-25. In de derde set zag WSV plots wat moois aan de volleybal horizon en waren de acties zowel aanvallend als verdedigend zoals de dames dat feitelijk kunnen en bleven ze goed langszij. In het finaledeel greep Sneek weer de winst 20-25. Met de mentale opkikker begon het team aan de vierde set en bleven ze tot het bittere eind vol energie de punten pakken. Met 25-23 ging de winst van de set naar WSV, maar de eindzege was met 1-3 voor Sneek.

Heren 1
Heren 1 had de handen vol aan het bezoekende Gemini 1. In de eerste set bleven de bezoekers lang bij, maar beslisten de WSV mannen de set met 25-18. In de 2e set tapte Gemini uit een ander vaatje en moesten de WSV heren het volleybalniveau uit de tenen halen met 27-25. In de deerde set was er bij de WSV mannen sprake van een voorjaars volleybal moeheid. Gemini liep in no time over de tegenstander heen met een zware 11-25. De WSV ploeg wist wat ze te doen hadden, er opnieuw vol voor gaan en de zo belangrijke 4e set in winst omzetten. Met 25-23 en voldaan was de 3-1 een feit.

Dames 2
Dames 2 op bezoek bij Halley 3 had er een zwarte zaterdag. De thuisploeg was op alle fronten de betere. De dames van Halley begonnen met de eerste setwinst 25-16. Hoe de WSV dames ook probeerden een bres te slaan, het antwoord van de tegenstander was opnieuw setwinst 25-13. Het wedstrijdbeeld wijzigde zich in set 3 en 4 niet en bleef Halley in alle volleybal aspecten de betere en lieten de cijfers spreken 25-16 en 25-14. De 4-0 bleef bij Halley en was het kampioenschap een feit.

Dames 5
Dames 5 had aan laagvlieger Cupido geen lastige tegenstander. In de eerste set werd dat wel duidelijk, 25-16. De Warnsveldse dames zetten hun goede spel door met opnieuw winst in de 2e en derde set met respectievelijk 25-14 en 25-14. In de vierde set lieten de dames de teugels wat teveel vieren en dat gaf de tegenstander voldoende mogelijkheden te scoren. Op tijd werd het naderende onheil gezien en was de noodrem bij 25-21 voldoende voor de 4-0.

Meisjes A1
Meisjes A1 speelde tegen het sterke Twente A1. De Warnsveldse meisjes konden onvoldoende gewicht in de schaal leggen en zagen de tegenstander met zowel de 1e als de 2e set er vandoor gaan 20-25 en 18-25. In de 3e set kwam de WSV ploeg goed terug met de setwinst 25-21. Toen Twente in de vierde set nog eens volgas gaf, was het met 14-25 gauw gebeurd en namen de bezoekers de 1-3 winst mee.

Meisjes C1
Meisjes C1 had in de eerste set niet veel in de melk te brokkelen tegen het sterke Tornado C1. De bezoekende ploeg was met 13-25 te sterk in de eerste set. In de 2e set werd het beeld volledig omgedraaid en bepaalde WSV ploeg het tempo, 25-13. De Warnsveldse meisjes maakten het Tornado knap moeilijk in de 3e set dat met miniem verschil 25-27 de set pakte. Daarna was de puf er uit en was het Tornado dat met 15-25 de 1-3 mee naar huis nam.

Meisjes C2
Meisjes C2 had aan DVO C2 een leuke en stevige tegenstander. De WSV meisjes gingen goed van start met de 1e setwinst 25-21. DVO bleef in de 2e set aandringen, op tijd deden de WSV C 1 de deur dicht met 25-23. Daarna was het over en uit en zakte de DVO ploeg volledig weg. De Warnsveldse meisjes zetten met 25-11 en 25-16 de kroon op het werk. Een verdiende 4-0.

Meisjes C4
Meisjes C4 hadden Dash C 2 te gast en hadden al snel door dat de bezoekers een maatje te groot waren. De 10-25 winst voor Dash was duidelijk. In de 2e set konden de WSV meisjes nog wel bijblijven tot 16, de winst was voor Dash 16-25. In de derde set was het in korte tijd 9-25 voor de bezoekers. De WSV ploeg probeerde er nog een setje uit te slepen, maar zagen de winst in de vierde set naar de bezoekers gaan, 16-25.

Uitslagen Mini
Dynamo N6-2 WSV N6-4, 4-0. Dash N4-1 – WSV N4-1, 4-0. WSV N4-2 – Vios N4-1, 0-4. WSV N6-1 – Gemini N6-2, 1-3. WSV N6-2 – Vios N6-2, 3-1. BVC N4-1 – WSV N4-1, 4-0. Dash N4-2 – WSV N4-2, 4-0.

Recreanten
De dames waren te gast bij Klarenbeek en deden er goede zaken. De eerste set was met ruim verschil 12-25 voor de WSV ploeg. Klarenbeek was in de 2e set nipt wat beter 27-25. In de 3e set waren het toch weer de WSV dames die met de eer gingen strijken 19-25 en een verdiende 1-2 winst.