Het Voederhuis is gebouwd door medewerkers van Kappert PLUS. Foto: PR
Het Voederhuis is gebouwd door medewerkers van Kappert PLUS. Foto: PR Foto:

Kappert PLUS verrast Kinderboerderij de Schouw met nieuw voederhuis

Langgekoesterde wens gaat eindelijk in vervulling

Zutphen - Het nieuwe Voederhuis/Knabbelschuur was een lang gekoesterde wens van de medewerkers en vrijwilligers van Kinderboerderij de Schouw. Het oude voederhuis had zijn beste tijd gehad en was nodig aan vervanging toe. Die wens werd de afgelopen weken vervuld door Kappert PLUS, een initiatief van Bouwbedrijf Chris Kappert B.V.

Een geweldig nieuw Voederhuis werd in delen gebouwd in de werkplaats van het bouwbedrijf en geplaatst op Kinderboerderij de Schouw.

In het nieuwe Voederhuis hangen de voerautomaten, kan informatie over de kinderboerderij worden opgehangen en `s avonds na het spelen geeft het voederhuis plaats aan de trekkers en fietsjes op de boerderij.
Kappert Plus
Jonathan de Lange van Bouwbedrijf Chris Kappert vertelt: "Het Voederhuis is gebouwd door medewerkers van Kappert PLUS, een werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierbij worden mensen die moeilijker aan het werk komen de gelegenheid gegeven om arbeidsmatige werkzaamheden te verrichten en arbeidsritme op te doen. Dit doen we door zinvol en passend werk aan te bieden wat enerzijds bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling en anderzijds om arbeidsvaardigheden te ontwikkelen en/of te onderhouden". De medewerkers van Kappert PLUS werken tezamen met de vaste krachten van het bouwbedrijf in de werkplaats van het bouwbedrijf aan de Lage Weide te Warnsveld. Beheerders Elsbeth Lankwarden en Cynthia Imhoff van Kinderboerderij de Schouw zijn dolblij met het onderkomen.

"Geweldig dat er bedrijven zijn die ons een warm hart toedragen, helemaal in deze tijd dat we het zonder enige subsidies moeten doen. Ook zonder alle vrijwilligers, donateurs en de werkzaamheden die de cliƫnten van Zorginstelling Zozijn op de kinderboerderij verrichten zouden we het niet redden, dus hulde aan alle mensen die onze kinderboerderij ondersteunen", aldus twee medewerkers van de kinderboerderij.

Op de foto (vooraan) v.l.n.r.: Ivo Stevens, secretaris van de Kinderboerderij, Jonathan de Lange, directeur Bouwbedrijf Chris Kappert B.V., Elsbeth Lankwarden, beheerder Kinderboerderij, Cynthia Imhoff, assistent beheerder Kinderboerderij en Esther Arentz, Bouwbedrijf Chris Kappert B.V.. Achter: werknemers van Kappert PLUS, onderdeel van Bouwbedrijf Chris Kappert B.V. en Jan te Lindert (rechts), penningmeester Kinderboerderij.