V.l.n.r.: Annie Knoef, Anita Kleinjan en Willy Meerbeek. Foto: PR
V.l.n.r.: Annie Knoef, Anita Kleinjan en Willy Meerbeek. Foto: PR Foto:

Negen Eefdenaren in het zonnetje voor 30 jaar collecteren Reumafonds

Eefde - Een bijzonder jubileum voor de collecteweek van het Reumafonds in Eefde. Dertig jaar geleden zijn Wim Beumer en Willy Beumer-Kroeze in hun dorp een collecte opgestart voor dit goede doel. Na acht jaar nam dochter Willy Meerbeek deze taak over en zij krijgt hierbij hulp van Annie Knoef. Samen zorgen de dames ervoor dat de collecteweek ieder jaar succesvol verloopt. Dat verdient een bloemetje! Vanwege het 30-jarig jubileum was het inleveren van de collectebussen dit jaar een feestelijke gelegenheid.

Anita Kleinjan, regiocoördinator van het Reumafonds, was aanwezig voor het uitreiken van presentjes aan negen Eefdenaren die zich al dertig jaar inzetten voor de collecteweek. Ook de collectanten die vijfentwintig jaar helpen kregen een attentie. "Het is bijzonder dat zij zich al zo lang belangeloos inzetten voor het Reumafonds, zo'n vaste groep collectanten zie je niet vaak. Wij zijn dankbaar dat ze allemaal een paar uurtjes vrij willen maken voor de collecte, zij hebben het hart op de goede plek", aldus Anita Kleinjan. Willy Meerbeek en Annie Knoef zijn twee van de vrijwilligers die, naast het organiseren van de collecteweek, ook al dertig jaar zelf collectant zijn. "Wij zijn heel trots dat we elk jaar weer kunnen bouwen op deze enthousiaste groep collectanten. Voordat ze hier de deur uit gaan zeggen ze al: tot volgend jaar hè. Kijk, dat geeft ons de energie en de motivatie om ook volgend jaar weer ons steentje bij te dragen."

Reumafonds
Op dit moment hebben bijna 2 miljoen Nederlanders een vorm van reuma. Het Reumafonds geeft hen voorlichting, advies, steun én een stem in de maatschappij. Mede dankzij de opbrengst van de collecteweek financiert en initieert het Reumafonds wetenschappelijk reumaonderzoek en patiëntenactiviteiten. De collecte in Eefde heeft dit jaar 2200 euro opgebracht.

Wil jij volgend jaar ook graag een bijdrage leveren aan de collecteweek? Stuur dan een mailtje naar wmeerbeek@hotmail.com.