Het gevonden Be Quick speldje. Foto: PR
Het gevonden Be Quick speldje. Foto: PR Foto:

Oeroud clubspeldje Be Quick
ontdekt in Overijssels weiland

Zutphen/Overijssel - De heer Jan Bulstra uit Lutten, een dorp in de buurt van Hardenberg, is vrijwel dagelijks bezig met zijn metaaldetector. In zijn woning heeft hij een imposante verzameling oude munten, speldjes en andere parafernalia. De laatste tijd is hij veelvuldig te vinden op een perceel omgeploegd land, dat vroeger onderdeel was een oude handelsweg. In de Tweede Wereldoorlog is hier nog een B52-bommenwerper neergestort. Recent ging zijn detector andermaal af en op een halve meter diepte vond hij een roestig voorwerpje dat leek op een of ander speldje. Eenmaal thuis borstelde hij het zo goed mogelijk schoon en na een behandeling met gedestilleerd water en schoonzout kwam de aap uit de mouw: een Be Quick-speldje.

Jan Bulstra nam vervolgens contact op met Be Quick in Zutphen. Zij vragen zich nu af: Van wie was dat speldje en hoe oud is het? Dat het speldje uit de beginfase van Be Quick is, staat wel vast.


Uitwisselingsproject de Lange Hofstraat

Zutphen - Gedurende de afgelopen maanden en tussen de bedrijven door zijn er vier geschilderde portretten van winkeleigenaren aan de Lange Hofstraat tot stand gekomen, geschilderd door Raphael van Galerie Wafelhuys: Manon (Mevrouw Bagijn), Hanneke (Mira Me), Martijn (Noten & Zo) en Raphael (Galerie Wafelhuys). Het bijzondere van dit mini-project is, dat iedere geportretteerde als schilderij bij een ander in diens uitstalling te zien is. De afgebeelden maken met andere woorden in hun winkel plaats voor een ander en verwijzen op deze manier naar elkaar.


Weerinstrumenten maken kinderen

Zutphen - Op woensdag 13 april gaan kinderen van 6 tot 12 jaar op De Kas aan de slag met het onderzoeken van het weer en maken zelf weerinstrumenten. Het verzoek aan de kinderen is een stenen bloempotje of glazen pot van huis mee te nemen. Graag aanmelden op of voor maandag 11 april. Via e-mail: dekleinekaardebol@gmail.com of het contactformulier van www.dekleinekaardebol.nl