Vele kinderen zullen verkleed zijn in de stijl van Anton Pieck. Foto: PR
Vele kinderen zullen verkleed zijn in de stijl van Anton Pieck. Foto: PR Foto:

Sfeer van Anton Pieck op de Lente Fair van de Warkense molen

Warnsveld - Op zondag 10 april organiseert Stichting Warkense Molen van 11.00 tot 16.00 uur haar zesde Lente Fair aan de Lage Lochemseweg 25. Het thema van de Fair is Anton Pieck; ruim 60 vrijwilligers, kinderen en standhouders zijn verkleed in de sfeer van deze bekende Nederlandse tekenaar die van 1895 tot 1987 leefde. Er zijn ongeveer 25 standhouders met o.a. verkoop van streekproducten en demonstraties van ambachten. De toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid voor uw fiets (gratis) of uw auto (2 euro parkeergeld).

Er zijn demonstraties bij en in de draaiende windmolen. Bij voldoende wind zal de molen ook graan tot meel malen. In het bakkerijmuseum kan iedereen van de bakkers leren hoe je deeg kneedt en broodjes vormt of vlecht en daarna bakt. Zij stoken de oven op met takkenbossen en bakken daarin op ambachtelijke wijze allerlei broden en broodjes.

Het terrein is dit jaar weer ruimer opgezet en er is nu plaats voor ongeveer 25 standhouders. Zij hebben allemaal een verbinding met de streek, het platteland, de molen en/of de bakkerij. De verklede kinderen spelen oud-Hollandse kringspelen en bezoekende kinderen worden uitgenodigd mee te doen.

TOEDOE kaart
Kinderen kunnen met de TOEDOE kaart actief deelnemen en kennismaken met de kunsten en geheimen van de molen, bakkerij, spelen en de boekdrukkunst. Molenaars leren hen de molenaarsknoop. Voor € 1,50 kunnen de kinderen deelnemen aan acht activiteiten met een glaasje ranja na.


www.warkensemolen.nl