Burgemeester Abbenhues en de leerlingen leggen bloemen bij het monument. Foto: Gerard Kiezebrink
Burgemeester Abbenhues en de leerlingen leggen bloemen bij het monument. Foto: Gerard Kiezebrink Foto:

Burgemeester en leerlingen leggen bloemen bij monument V1 ramp

Warnsveld - Dinsdag 29 maart werden de slachtoffers van de V1 ramp in Warnsveld herdacht bij Molen Nooit Gedacht in Warnsveld. Leerlingen van groep 7 van Kindcentrum Adriaan van den Ende legden samen met de burgemeester Carry Abbenhues een bloemenkrans bij het in 2011 geplaatste monument aan de Molenstraat, dichtbij de Molenbult, in Warnsveld.

Op woensdag 28 maart 1945, een week voor de bevrijding van de Duitse bezetting, scheerde 's avonds om 23.00 uur een V1 laag over het dorp. Plots stopte het geluid en vrijwel direct daarna volgde een hevige explosie. Zo'n 25 huizen rond de Warnsveldse molen Nooit Gedacht werden volledig vernield of zwaar beschadigd. Twaalf mensen kwamen hierbij om het leven, een aantal bleven achter met lichamelijke littekens.

Vanaf 10.45 uur vond de herdenking plaats. Burgemeester Abbenhues gaf een toespraak, de leerlingen lazen gedichten voor en na afloop was er de mogelijkheid om na te praten met een kopje koffie of thee in de Eekschuur.


Dorpsraad 6 april gesloten

Warnsveld - Woensdag 6 april is het kantoor gesloten. De woensdagen erna is men weer gewoon op de plek om u te ontvangen. De koffie staat ook dan weer klaar.