Er wordt maatwerk geleverd naar de behoeften van individuele leerlingen. Foto: PR
Er wordt maatwerk geleverd naar de behoeften van individuele leerlingen. Foto: PR Foto:

Het Stedelijk Zutphen mag zich weer vier jaar
Begaafdheidsprofielschool noemen

Zutphen - Op 24 maart heeft Het Stedelijk een officiƫle inspectie gehad door een visitatiecommissie van de Vereniging Begaafdheidsprofielscholen (BPS). De commissie verlengt de BPS-licentie van de Zutphense school weer met 4 jaar. Het Stedelijk is in de regio de enige erkende begaafdheidsprofielschool. Daarom moet de school aan bepaalde eisen voldoen. Om te beoordelen of een school voldoet, vindt om de vier jaar een officiƫle inspectie plaats.

De visitatiecommissie spreekt veel vertrouwen uit in de nieuwe koers van de school, met name op het gebied van maatwerk, coaching en expertise in (hoog)begaafdheid. Dat vertrouwen is er ook door alle lagen van de school, bij ouders, leerlingen en medewerkers.
De commissie brengt daarom het advies uit aan de vereniging om Het Stedelijk weer een licentie voor 4 jaar te verlenen. De school is blij met de uitspraak van de commissie.
Maatwerk en coaching
De commissie is positief over het maatwerk dat de school biedt. Het maatwerk sluit specifiek aan op de behoeften van individuele leerlingen: de mogelijkheid om meer vakken te volgen, om vakken vervroegd af te sluiten met een eindexamen, een module op de universiteit te volgen en er zijn speciale verdiepende modules. Vanaf komend schooljaar kunnen leerlingen hun vwo-diploma in 5 jaar halen. Daarvoor kreeg Het Stedelijk eerder dit jaar officieel toestemming van de minister.

Begaafde en hoogbegaafde leerlingen, ofwel 'tieners met talent' vinden op Het Stedelijk een plek samen met alle andere leerlingen. Ze krijgen er onderwijs waarmee ze hun talenten verder kunnen ontwikkelen. De commissie noemt de school een expertisecentrum in de regio, waar ouders en basisscholen met hun vragen terecht kunnen.