Wethouder Oege Bosch onthult de nieuwe website. Foto: Bas Bloem
Wethouder Oege Bosch onthult de nieuwe website. Foto: Bas Bloem Foto:

Maak kennis met de stad bij het VVV en op inZutphen.nl

Zutphen - De transformatie van de TIP naar een VVV vestiging aan de Houtmarkt in Zutphen is een feit. Vrijdagmiddag 25 maart vond samen met bestuursleden van de Stichting Zutphen Promotie, wethouder Oege Bosch en diverse belangstellenden de feestelijke opening plaats, waar tevens de nieuwe website werd geïntroduceerd.

Nadat Willem Geerken voorzitter van Stichting Zutphen Promotie de aanwezigen welkom had geheten, was het aan wethouder Oege Bosch om de VVV officieel te openen door de nieuwe website inZutphen.nl te lanceren. Middels de website kan men de mooiste plekjes van Zutphen ontdekken en kennismaken met diverse activiteiten, van winkelen in het historisch centrum tot overnachten.

De stichting Zutphen Promotie is de laatste maanden druk bezig geweest om deze informatie zo uitgebreid en volledig mogelijk te maken. Daarnaast werd een nieuwe historische stadswandeling gepresenteerd middels het uitdelen van de folder. Tevens kan men bij de VVV weer terecht voor de bekende cadeaubonnen, maar ook wandel- en fietsroutes, souvenirs en arrangementen met een gids. Voor meer informatie, zie de website.


www.inZutphen.nl


Veilige buurt met Buurtpreventje

Zutphen - Inwoners van Zutphen/Warnsveld maken kans op 300 euro voor hun buurt als zij een goed idee insturen om inbraken te voorkomen. Op de website van Buurtpreventje staat hoe je mee kan doen, ideeën insturen kan tot 21 april. Kennismaken met Buurtpreventje kan tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 6 april vanaf 19.30 uur in het gebouw van het Praktijkonderwijs Zutphen, Paulus Potterstraat 12a. Aanmelden is niet nodig.

De prijsvraag en de informatiebijeenkomst zijn de start van Buurtpreventje. Op de website staat alle informatie over inbraken en preventie in Zutphen/Warnsveld. De inbraakcijfers per wijk vanaf 2013 staan op kaart evenals de bestaande buurtinitiatieven om inbraken te voorkomen. Verder vindt je er een gereedschapskist met preventiemiddelen om je buurt te beschermen tegen inbraken.

Op de informatiebijeenkomst van 6 april wordt een en ander toegelicht met onder andere een presentatie over whatsapp en informatie over de prijsvraag.

Ideeën gezocht
Vaak weten inwoners zelf het beste hoe zij inbraken in hun buurt kunnen voorkomen. Via de prijsvraag wil Buurtpreventje deze ideeën verzamelen. Twee ideeën worden beloond met een prijs van 300 euro. Voorwaarde is dat je je idee samen met je buurtbewoners uitvoert. Creatieve ideeën hebben een streepje voor.

De jury bestaat uit Petra van den Berg (inwoonster), Sophie Galenkamp (wijkagent) en René Sueters (wethouder burgerparticipatie). De winnaars worden op 29 april bekend gemaakt.

Buurtpreventje
Buurtpreventje is een initiatief van de Stadsonderneming Zutphen in samenwerking met de politie N.O. Gelderland en de Gemeente Zutphen. Mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Veiligheid en Justitie. Je vindt Buurtpreventje ook op Facebook.


www.buurtpreventje.nl