Luxe camper om voor langere tijd te overwinteren in het warme zuiden. Foto: PR
Luxe camper om voor langere tijd te overwinteren in het warme zuiden. Foto: PR

Open dagen van Oortgiese Campers

Baak - Bijna is het zover, het weekend van 2 en 3 april zal Oortgiese Campers op hun feestelijke open dagen de THOR A.C.E. camper presenteren aan het publiek in de Achterhoek. Naast de verhuur, verkoop en onderhoud aan campers heeft het Achterhoekse bedrijf sinds dit jaar nu ook het importeur schap van het Amerikaanse camper merk THOR verworven.

THOR Motorhomes is de grootste producent van campers in Noord Amerika. De A.C.E. serie is het type wat door Oortgiese campers gekozen is om als eerste in Nederland geïntroduceerd te worden. Met zijn negen meter lengte is de A.C.E. een camper die in Europa prima te besturen is. Janno en Joost van Oortgiese campers zagen al geruime tijd een stijgende vraag naar grote en luxe campers om voor langere tijd te overwinteren in het warme zuiden.

Uniek kenmerk
Het unieke kenmerk van de A.C.E camper is de Slide out (de zijwanden die uitschuiven). Deze creëren een enorme leefruimte die door geen enkel andere Europese camper geëvenaard kan worden. Daarbij zijn de deze campers bijzonder compleet uitgerust. Automaat, Dakairco, TV's, magnetron, oven, Leveling systeem; alles is standaard. Daarbij is hij qua prijs bijzonder concurrerend ten opzichte van de andere grote campers met C1 rijbewijs van de Europese bouwers.

Op de open dagen van Oortgiese Campers word de A.C.E. gepresenteerd maar uiteraard ook de nieuwe huurvloot van 2016 en een aantal top occasions. Tevens kan men kennis maken met de mogelijkheden voor onderhoud, APK, schadeherstel en op/inbouw van accessoires. Het belooft weer een gezellig weekend te worden en uiteraard is iedereen van harte welkom op 2 en 3 april tussen 10.00 en 16.00. De koffie staat klaar.


www.oortgiese-campers.nl

www.thor-campers.nl


Wind-tunnelvisie bij
lokale energie coöperaties

Omschakelen naar alternatieve vormen van energie zijn belangrijk voor het behoud van de prachtige aarde. Maar waarom nu het middel van vijf windturbines met een hoogte van 200 meter gebruiken om een prachtig stukje aarde volledig te verpesten?! Notabene in de uiterwaarden van de IJssel, volgens velen de mooiste rivier van Nederland en thuishaven van vele trekvogels.

Bovendien is de beoogde locatie in de directe nabijheid van Zutphen, de monumentenstad die het steeds meer moet hebben van draagkrachtige nieuwkomers en toeristen die de lokale economie nog een beetje draaiende houden. In de afgelopen maanden hebben de groene industriebaronnen informatiebijeenkomsten gehouden. Wat er werd gepresenteerd maakt veel inwoners van Eefde boos omdat de 4 energiecoöperaties van Lochem, Zutphen, Brummen en Voorst onzinpraatjes verkopen. Bijvoorbeeld dat het geluid op 400 meter niet meer bedraagt dan het geluid van een koelkast. Terwijl wetenschappers nog steeds geen sluitende metingen hebben kunnen doen en veel mensen in het land gezondheidsklachten hebben vanwege het zwiepen. De omwonenden werden bovendien op slag misselijk toen ze met een 3D animatie zagen hoe een enorme schaduw een deel van de dag over de omliggende huizen en gebouwen gaat.
De topper is dat hier gesproken wordt over Burgerwindmolens van en voor de bewoners. Op de eerste plaats hebben bewoners van bijvoorbeeld Tonden net zoveel te zeggen als de bewoners die binnen 1 km van de voorgenomen plek wonen. Op de tweede plaats gaan maximaal 1000 inwoners die aangesloten zijn bij de 4 energiecoöperaties een besluit nemen voor vier gemeenten waar 125.000 mensen wonen. Het is een prestige project aan het worden met een wind-tunnelvisie, gedragen door een aantal goed bedoelende idealisten die de weg kwijt zijn geraakt. Een enquête wijst uit dat 75% uit de omgeving tegen is. Wij gaan graag in gesprek over alternatieven. Maar laten we hier alstublieft mee stoppen. Net als met eerdere plannen zoals een biomassacentrale, Eefde-West is geen stortplaats! Direct omwonenden die wij spreken hoeven ook geen geld uit een schamel compensatiefonds: gezondheid is niet met geld af te kopen. En die grens gaat het over dus vechten omwonenden voor hun gezinnen tot het uiterste om dit te voorkomen.

Martin Rommers,

lid van Eefde tegen-wind


'For the Next 7 Generations'

Zutphen - Op initiatief van Vrouw in Beeld vertoont Filmtheater Luxor de Engelstalige documentaire "For the Next 7 Generations" over 13 inheemse grootmoeders, die uit bezorgdheid over onze planeet een bondgenootschap vormen: The International Council of 13 Indigenous Grandmothers. Carol Hart filmde hiervoor vier jaar in het Amazoneregenwoud, de Mexicaanse bergen, Noord-Amerika en in India tijdens een besloten ontmoeting met de Dalai Lama. Met een wereld in crisis, delen de grootmoeders hun opvattingen over en visies op genezing en de roep om verandering. Een film over hun ongeëvenaarde reis en tijdloze wijsheid. Imgard Cottaar en Elisabeth Colenbrander openen de avond met een klein ritueel. Na de film vertellen zij over hun bijzondere ontmoeting met de grootmoeders. Ook is er tijd voor een gesprek. Aanvang: 20.00 uur, reserveren via telefoon of website.


www.luxorzutphen.nl

0575-513750