Werk van Marijke Stultiens- Thunnissen. Foto: PR
Werk van Marijke Stultiens- Thunnissen. Foto: PR Foto:

Tentoonstelling 'Maastricht aan de IJssel' in de IJsselsalon

Zutphen - Van 9 april tot en met 15 mei presenteert de IJsselsalon met trots het werk van beeldhouwer Rob Stultiens (1922-2002) en schilder Marijke Stultiens-Thunnissen (1927). De opening vindt plaats op zaterdag 9 april door Gerard Peters, oud wethouder cultuur Maastricht.

Het vermaarde kunstenaarsechtpaar uit Maastricht dat elkaar in 1950 leert kennen op de Jan van Eyckacademie in Maastricht, vindt elkaar ook in het werk. Prof. Asselbergs, alias Anton van Duinkerken, opent hun eerste tentoonstelling in Maastricht in 1955. Daarna zullen nog vele exposities volgen, gezamenlijk, met anderen of solo. Vanaf 1960 wonen en werken ze in de buurt van Maastricht.

Vanaf het moment dat Rob Stultiens in 1952 zijn opleiding heeft afgerond, begint zijn carrière als 'Limburgs meest eigenzinnige beeldhouwer'. Een periode die, tot zijn dood in 2002, een halve eeuw zal beslaan. Zijn werk is doordrenkt met poëzie. Rob Stultiens exposeerde in Praag, Delft, Den Haag, Amsterdam, Lisse, Aken, Maastricht, Groningen, Eerssel en Antwerpen. Na haar afstuderen is Marijke Stultiens meteen succesvol en krijgt tot driemaal toe de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst toegewezen. Altijd is er de intense verbintenis met het materiaal . Vanaf 1957 zijn dat textiele objecten, waarmee ze ruimtelijke vormen verkent. Later speelt papier een belangrijke rol. Maar de verf blijft ze haar hele carrière trouw. In haar werk drukt ze zich sprekend uit, expressionistisch. Muziek en poëzie spelen direct of indirect een belangrijke rol.

IJsselsalon is open op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op afspraak.


www.ijsselsalon.nl