Wilco Eijkelkamp, Marian de Groot (m) en Tineke Breuer (r). Foto: PR
Wilco Eijkelkamp, Marian de Groot (m) en Tineke Breuer (r). Foto: PR Foto:

Monuta Charity Fund schenkt bedkoeling aan
Hospice Zutphen

Zutphen - Het Monuta Charity Fund ondersteunt ieder jaar tal van projecten die te maken hebben met het bieden van zorg voor nabestaanden. Op 25 maart was Hospice Zutphen de gelukkige begunstigde. Op initiatief van Marian de Groot, één van de verpleegkundigen van het vaste Groot Gelre team bij het hospice, was het verzoek voor een bedkoeling ingediend.

Een bedkoeling is, zoals het woord al zegt, een koeling die na het overlijden onder de overledene wordt geplaatst waardoor het lichaam in goede conditie kan worden gehouden tot de dag van de uitvaart. Met een eigen bedkoeling in huis kan het verzorgende team deze gelijk met de laatste zorg plaatsen zodat de familie daarna in alle rust afscheid kan nemen. Hospice Zutphen is een ´bijna-zoals-thuis'-huis en hecht veel waarde aan de huiselijke intimiteit voor gasten en familie, en wil dit ook na het overlijden kunnen bieden. Het is een vrijwilligersorganisatie die liefdevolle zorg en ondersteuning biedt in de laatste levensfase van terminale volwassenen .

Met een cheque werd de koeling symbolisch overhandigd door Wilco Eijkelkamp, uitvaartverzorger van Monuta Zutphen en ambassadeur van het Monuta Charity Fund, aan verpleegkundige Marian de Groot en coördinatrice Tineke Breuer van Hospice Zutphen.