Brons was er voor Lotte Weesjes. Foto: PR
Brons was er voor Lotte Weesjes. Foto: PR Foto:

Turnsters 6e divisie winnen goud en brons

Zutphen - SZG turnsters Fenna ten Have, Julia Guldenaar en Lotte Weesjes hebben tijdens de 3e plaatsingswedstrijd 6e divisie turnen dames rayon de Hanzestreek, georganiseerd door Achilles Hengelo in de Szaza turnhal in Doetinchem gouden en bronzen medailles gewonnen.

Fenna ten Have werd in de categorie Junior supplement G eerste. Fenna turnde een versnelde wedstrijd. Deze was van te voren aangevraagd bij wedstrijdleiding omdat ze anders niet kon turnen in verband met andere verplichtingen. Waarschijnlijk had ze daarom geen tijd om zenuwen te kweken want ze turnde voor het eerst een Arabier salto op vloer. Ook op balk turnde Fenna zeer stabiel. Daarom werd ze dan ook verdiend beloond met een gouden medaille.

Ook Julia Guldenaar turnde een eerste plaats bij haar categorie senior supplement G. Brons was er voor Lotte Weesjes in categorie jeugd 2 supplement H. Tegelijkertijd werd de pre instap wedstrijd geturnd. Deze wedstrijd is voor de meisjes van 7 en 8 jaar. Veelal is het een eerste of tweede wedstrijd voor hen waardoor het dus best spannend was.

Hierbij werd Gieneke Woestenenk eerste en Juno Stein tweede bij de categorie pre instap 8 jaar D2. Nina de Groot mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen in de categorie pre instap 7 jaar D3.

Regiofinale
Fenna ten Have, Julia Guldenaar en Lotte Weesjes hebben zich samen met Mennanda de Boer, Myrthe en Marit Meijer en Laure van der Vegt geplaatst voor de regiofinale op 28 mei in Warnsveld.