Het meidenteam hoopt dit seizoen geschiedenis te schrijven. Foto: PR
Het meidenteam hoopt dit seizoen geschiedenis te schrijven. Foto: PR Foto:

Warnsveldse Boys Meiden A1 plaatst zich voor halve finale

Warnsveld - Warnsveldse Boys Meiden A1 hebben zich geplaatst voor de halve finale van de Zwaluwen jeugdbeker seizoen 2015/2016. Daarmee hoopt het meidenteam dit seizoen geschiedenis te gaan schrijven door misschien wel de finale te bereiken van het bekertoernooi.

De meiden zijn al goed op weg! Nadat ze ongeslagen de poulefase door zijn gekomen, hebben ze vervolgens ook Hardenberg en Delden verslagen. De Meiden A1 maakt zich nu op voor de Halve finale die zijn zullen spelen tegen Be Quick '25 MA1 uit Zwolle. De Halve finale wordt gespeelt op Zaterdag 26 maart om 11:45 uur op Sportpark Be Quick'28, Stadionplein 26 te Zwolle. Reis mee naar Zwolle en juich de meiden A1 naar de finale.

Judoka's op dreef in Dalfsen

Zutphen - Op het grote internationale BPO toernooi in Dalfsen hebben de judoka's van Stichting Judo Zutphen goeie zaken gedaan o.l.v. coach Martine Demkes. Er werd door iedereen goed geknokt en een flink aantal judoka's wist het podium te halen.

Naomi Hogeman, Bryan van Zijtveld, Peter Beening en Luc de Greef namen maar liefst 4 gouden plakken mochten mee terug naar Zutphen. Renee Eikelboom, Amy van Zijtveld, Armel Dam en Jip Christenhusz wisten zilver te bemachtigen. Tot slot was er brons voor Viggo Ganzevles en Capu Lamers. Een prachtig resultaat voor de wedstrijdselectie.

Be Quick maakt het onnodig spannend

Zutphen - De uitslag van een derby is bijna altijd onvoorspelbaar. Ook bij Be Quick-De Hoven was het tot het laatste moment spannend, maar dat hadden de gastheren voornamelijk aan zichzelf te wijten. Het aantal gemiste kansen was nauwelijks bij te houden.

Be Quick begon voortvarend, want na een onderschepping leverde Hakan Esen een keurige voorzet af op Jordy Tempelman die nipt miste. Een minuut later was het wel raak. Weer was het Esen die dit keer Dennis van Engeland bediende en de spits passeerde doelman Bram Klein Haneveld met een strak schot, 1-0. Een voortvarend begin voor de thuisclub, maar De Hoven liet zich niet afschrikken en Be Quick-doelman Rienus Ooms moest vervolgens alles uit de kast halen om een gelijkmaker te voorkomen. Het duel werd in die fase nogal rommelig door onderbrekingen vanwege blessurebehandelingen. Allemaal niet al te ernstig, maar het haalde het ritme uit het spel. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam al in de 16de minuut. Gydo van der Gouw veroverde op een meter of twintig van het doel de bal en schoot wonderschoon binnen, 2-0.

Een droomstart voor Be Quick en het had nog mooier voor het team kunnen worden als Tempelman kort daarna nummer drie had kunnen maken. De Hoven-goalie redde echter fraai. Hoewel het spel van beide kanten daarna tamelijk slordig was, kreeg de thuisploeg genoeg gelegenheden om de wedstrijd al voor de rust te beslissen. Esen, Tempelman en van Engeland ontbrak het echter ook een beetje aan geluk. De Hoven toonde een flinke inzet, maar de Be Quick-defensie stond goed en werd het toch gevaarlijk dan was keeper Ooms er altijd nog.

De rust brak derhalve aan met een verdiende voorsprong voor Be Quick. Meteen na de hervatting strandde van Engeland andermaal op doelman Klein Haneveld en zag Mark Becks een verre lob net mislukken. Het regende nu kansen voor Be Quick. Een vrije trap van Esen werd losgelaten door de keeper, waarna Dirk Jan Smits in de rebound dichtbij een treffer was. Daarna waren Sinan Albayrak en Ruben Schut met kopballen bijna trefzeker. De 2-0 was op dat moment een waar wonder, want Be Quick had er zeker een stuk of vier bij moeten maken.

Nadat van Engeland in de 59ste minuut op de paal had geschoten, gebeurde dat waar je welhaast op kon wachten. Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Logisch ook, want De Hoven bleef "in leven" en aasde op de aansluitingstreffer. En die kwam er in de 61ste minuut door Kylion Stelder, 2-1. Het startsein uiteraard voor de gasten om nog eens extra aan te zetten. Be Quick verzuimde in de tussentijd de ene na de andere kans te verzilveren, maar in de 71ste minuut was het dan toch raak. Van der Gouw bediende Esen op maat en diens schot ging via de binnenkant van de paal in het doel, 3-1.
het duel leek daarmee beslist, maar de buren van de overkant dachten daar toch duidelijk anders over en kwamen acht minuten later weer terug tot 3-2. Na een corner ontstond er een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Ooms waar Niek Bossenbroek van profiteerde.

En zo waren de laatste tien minuten voor beide ploegen nog een spannende aangelegenheid. Be Quick moest alle zeilen bij zetten om een fel op de gelijkmaker jagende De Hoven van zich af te houden. Na een minuut of vijf blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Wippo uit Oldenzaal af en kon de thuisclub opgelucht adem halen.
Onder de streep een verdiende overwinning voor Be Quick, maar maakte zichzelf het leven wel lastig door niet in een vroeg stadium voldoende afstand te nemen en ook in het verloop van het duel onvoldoende gebruik te maken van de geboden kansen.

Scheidsrechter:De heer H. Wippo (Oldenzaal). Be Quick: Ooms, Wijnmaalen (87. Wubben), Schut, Becks, Tempelman, van Engeland (90. Emmers), van der Gouw, Struik, Smits, Esen (83. Ndibutsa), Albayrak.