Studenten ROC en vrijwilligers steken handen uit de mouwen bij Zutphense Uitdaging. Foto: PR
Studenten ROC en vrijwilligers steken handen uit de mouwen bij Zutphense Uitdaging. Foto: PR Foto:

De Huisraadbank en Spullenbank zijn weer opgeruimd

Zutphen - Dankzij de geweldige inzet van een zestal studenten van het ROC in Apeldoorn en de eigen vrijwilligers van de Zutphense Uitdaging maakt de opslagruimte van de Huisraadbank weer een ordelijke, opgeruimde indruk. Klaar om weer bezoekers te ontvangen die hier hun dringend gewenste huisraad kunnen komen uitzoeken en ophalen.

In alle vroegte, keurig op tijd stonden er vrijdag 11 maart zes jongens van het ROC in Apeldoorn op de locatie achter woonbedrijf Ieder1 klaar om in het kader van de landelijke vrijwilligersdagen, de handen uit de mouwen te steken. Via de site van NLdoet hadden zij zich aangemeld voor deze klus. Ieder naar zijn talenten kon zich van zijn beste kant laten om wat voor zijn (Zutphense) medemensen te betekenen; de een door middel van zwaar sjouwwerk, de ander door meer verfijnd sleutelwerk.

Natuurlijk werd er ook aandacht besteed aan beeldvorming door het ophangen van vlaggetjes en een spandoek en het dragen van shirtjes met Oranjefonds logo en NLdoet teksten. Na afloop werden de vrijwilligers voor hun inzet gewaardeerd met een persoonlijke oorkonde en een zoete versnapering.

De Huisraadbank is een initiatief van de Zutphense Uitdaging. Particulieren en bedrijven die overbodig meubilair of overige huisraad hebben, kunnen deze bij de Huisraadbank inleveren. Deze spullen vinden hun weg naar inwoners van Zutphen met een ernstig beperkt budget, die voor de uitdaging staan hun leven weer in te richten. Door dit initiatief wordt geholpen bij de letterlijke inrichting van de woning. Het doel is daarmee tweeledig: duurzaam hergebruik van materialen en de ondersteuning van armoedegezinnen.